• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un fermier își închiriază casa fără bani unei familii care vrea să se mute la țară și să crească animale!

  Angelica Lefter -

  Anunț foarte generos din partea unui fermier din județul Gorj! Ion Udrea este un crescător de bovine, în vârstă de 60 de ani, din comuna Bumbești Pițic, care a postat pe pagina sa de Facebook un anunț în care oferă spre închiriere, fără însă a percepe bani, o casă bătrânească, cu toate utilitățile, și 10 hectare de pășune.

  Totodată, proprietatea este și de vânzare, pentru cine dorește acest lucru.

  Foto: Facebook Ion Udrea

  ”Ofer spre închiriere (sau vânzare), locuință cu toate utilitățile. Închirierea este fără pretenții financiare (doar curentul electric), teren circa 10 hectare de pășune, grajd animale, toate utilitățile, ideal pentru creștere animale. Județul Gorj, telefon: 0783 002 929”, a scris fermierul gorjean.

  Jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au mers pe firul anunțului și au reușit să stea de vorbă cu Ion Udrea, dar au aflat și povestea deloc ușoară a unui fermier căruia pământul i-a înghițit toată munca.

  ”Este o zonă cu dealuri acolo unde închiriez. Este vorba despre o casă bătrânească, dar are toate utilitățile, apă caldă, tot ce trebuie. Are și livadă cu viță de vie și pomi fructiferi. Dacă cineva vrea să închirieze, aș prefera să fie o familie, dar nu e musai un cuplu, poate fi și o mamă cu copii. Ar avea tot ce le trebuie, doar curentul să-l plătească și să mențină curățenia, atât! Sunt acolo 10 hectare de pășune, 5 ale mele, 5 închiriate, le poate folosi cel care va închiria casa. Mă gândesc și la vânzare! N-am stabilit un preț, însă estimez casa si gospodăria la 20.000 de euro!”, a spus fermierul gorjean.

  În 2015, pământul i-a înghițit casa cea nouă și odată cu ea, munca de o viață. Fermierul gorjean nu mai are acum 24 de vaci, ci doar 10. Laptele îl vinde la o făbricuță din Târgu Jiu, care îl procesează, cu 1 leu pe litru.

  ”Eu și familia am locuit în Bumbești Pițic, am crescut animale, am avut 24 de vaci, dar terenul pe care construisem o casă nouă s-a surpat și mi-a înghițit casa cu totul, prin 2015. Este cunoscut evenimentul acesta de la Bumbești Pițic. Se pare ca zona este împânzită de izvoare și s-a petrecut acest eveniment tragic, a trebuit să muncim să o luăm de la zero. Ne-am mutat, nu foarte departe, la un kilometru, dar casa bătrânească pe care vrem să o închiriem sau să o vindem este în picioare și perfect utilizabilă. Acum e greu să dai în chirie că lumea nu mai crește animale. Este greu pentru că acum câtva timp era litrul de lapte 50 de bani, nu luam mai nimic. Și apa era 1 leu cea mai ieftină. Acum dăm și noi laptele cu 1 leu pe litru, nu au fost probleme. Doar în peruioada stării de urgență din cauza noului coronavirus nu au venit să îl colecteze. Plata a fost făcută mereu de către procesator, însă avem o vârstă și ne este foarte greu să mai muncim la câmp, pe utilaje!”, menționează Ion Udrea.

  Povestea fermierului gorjean este una cu final fericit. A reușit să-și reclădească o nouă casă, a făcut față provocărilor naturii și noului început, iar acum dacă ar exista o familie care să beneficieze de gospodăria lăsată moștenire din bătrâni, ar prefera să facă bine, la rândul său! Pe crescătorul de animale, care închiriază fără bani o casă bătrânească pentru o familie serioasă îl puteți contacta la următorul număr de telefon: 0783 002 929. Menționăm că fermierul este dispus să negocieze și o vânzare a casei și gospodăriei, trebuie doar să aveți intenții cât se poate de bune!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Primul judeţ din România care ar putea fi declarat zonă calamitată! Seceta a ”ars” 183.000 ha, aproape tot terenul arabil! Director de la Drumuri și Poduri a dus utilajele și angajații companiei să lucreze la el în fermă! Ministrul Agriculturii: Alegerile la Camerele Agricole vor avea loc după alegerile locale!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA: Lista cu crescătorii de animale aflați la control în fiecare județ! Subvenții APIA 2020: Controlul pe teren se face și în lipsa/fără prezența fermierului! A plătit avans de 4.000 de euro pentru un tractor second-hand ce nu există!

  Căutare în articole