• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministerul Agriculturii: Consultare online privind elaborarea Planului Național Strategic și măsurile de de investiții în domeniul agricol

  Angelica Lefter -

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a participat, ieri, miercuri, 15 iulie 2020, la a treia consultare online cu entitățile publice și private implicate în elaborarea Planului Național Strategic (PNS), în cadrul Grupului de Lucru – ”Intervenții în domeniul agricol – finanțate din Pilonul II PAC (măsuri de investiții și alte intervenții în domeniul agricol)”.

  Aceasta a avut ca temă versiunea 2 a analizei SWOT – Obiectiv Specific 3. “Îmbunătățirea poziției fermierilor în lanțul valoric”, poitrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  La eveniment au mai participat: Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniela Rebega, director general adjunct al Autoritătății de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AMPNDR), reprezentanți ai unor organizații importante din zona dezvoltării rurale și agriculturii, ai mediului asociativ, precum și directori și experți din cadrul MADR.

  Cu acest prilej, ministrul Adrian Oros a accentuat importanța îmbunătățirii gradului de pregătire profesională a forței de muncă din agricultură, precizând că autoritățile, împreună cu mediul asociativ și instituțiile de învățământ, trebuie să creeze forme de pregătire continuă, de specializări și instruiri pentru a-i ajuta pe fermieri să dobândească competențe în vederea creșterii eficienței exploatațiilor.

  La rândul său, secretarul de stat în cadrul MADR, Emil Dumitru, a enumerat posibilele categorii de intervenție pe pilonul II, menționând suplimentarea alocărilor care ar putea reveni României pe programarea 2021-2027, inclusiv prin Planul de Redresare Economică, “Next Generation”.

  În plus, acesta a subliniat importanța asocierii și rolul major pe care îl au asociațiile profesionale în ce privește convingerea micilor fermieri de a se asocia.

  Daniela Rebega, directorul general adjunct AMPNDR, a prezentat principalele modificări și actualizări operate în cadrul analizei SWOT, afirmând că au fost luate în considerare toate comentariile bazate pe date statistice noi și amintind că termenul pentru transmiterea observațiilor este 3 august 2020.

  Directorul general adjunct a mai adăugat că următorii pași ce trebuie parcurși sunt finalizarea Analizei nevoilor, document care de asemenea, va fi supus spre consultare pentru fiecare capitol în parte, precum și elaborarea Strategiei de intervenție pentru ambii piloni.
  Totodată, participanții și-au exprimat punctele de vedere cu privire la măsurile de investiții în domeniul agricol și au fost discuții bazate pe experiența actualului exercițiu financiar și pe lecțiile învățate pe fiecare sector, pentru ca în viitor Planului Național Strategic (PNS) să reflecte nevoile mediului rural din România.

  Analiza SWOT a PNS se regăsește pe site-ul www.madr.ro, accesând link-ul: https://www.madr.ro/docs/dezvoltare-rurala/2020/analiza_swot_pns-versiunea_ii.pdf


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Coliziune între un tractor și o mașină: trei persoane au fost rănite în accident! Subvențiile APIA pe care le vor încasa fermierii în acest an au fost publicate în Monitorul Oficial Se cere demisia lui Adrian Oros! ”Să plece din funcţie până nu falimentează întregul sector agroalimentar românesc!”

  Ultimele știri

  ANSVSA: 5.070 de cazuri de pestă porcină africană la mistreți. Focare în toate cele 41 de județe! Subvenții APIA 2021: Formularul obligatoriu pentru fermieri a fost publicat în Monitorul Oficial! Oier lider de asociație: ”Probabil consilierii domnului ministru Oros nu-i fac onoare pentru a-i publica”