• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni!

  Roxana Dobre -

  Vremea se răcește și apar ploile în majoritatea regiunilor, după cum arată prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 17-26 iulie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  BANAT

  În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va crește de la 10…12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineața de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16…17 grade, în 26 iulie.

  Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 17 și 20 iulie.

  CRIŞANA

  Din 18 iulie temperaturile vor fi în creștere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15…16 grade în dimineața de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade.

  Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 17 și 20 iulie.

  TRANSILVANIA

  Din 17 iulie minimele vor atinge 12…13 grade. În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2…3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creștere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade.

  Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 17 iulie.

  MARAMUREŞ

  În 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne.

  Probabilitatea mai mare de averse va fi între 17 și 20 iulie.

  MOLDOVA

  În 17 și 18 iulie,  vremea se va răci cu 4…5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 4…5 grade, apoi nu va mai avea variații bruște.

  Probabilitatea mai mare de averse va fi între 17 și 20 iulie.

  DOBROGEA

  Din 17 iulie nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade.

  Condiții pentru averse vor fi trecător după data de 18 iulie.

  MUNTENIA

  În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificaiv.

  Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.

  OLTENIA

  În 17 și 18 iulie vremea se va răci cu 5…6 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 3…4 grade, apoi nu va mai avea variații bruște.

  Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum și între 17 și 19 iulie.


  Te-ar mai putea interesa

  Dan Negru: Zăpada care cade acum face ca România să fie pe primele locuri la producția de cereale Subvenții APIA tăiate pentru fermierii sub 100 ha? Ministrul Barbu a răspuns! Violeta Mușat, MADR: Final avans APIA – 88,05% procentul de fermieri autorizați la plată

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2023 – calendar cu plățile pentru fermieri până la finalul anului Zăpadă de Moș Nicolae. Cum va fi vremea în această săptămână Apele au făcut prăpăd în mai multe comune. S-au emis noi alerte de inundații