Locuri de muncă

Crescătorii de bovine au printre cele mai grele job-uri din 2013

Lucrătorii de la fermele de lapte au avut anul acesta unul dintre cele mai grele locuri de muncă, potrivit unui clasament realizat de Career Cast, un renumit postal de recrutare din SUA.

Dacă redactorii de ziar, aflați pe primul loc în top, au avut cel mai mult de furcă și au fost de nenumărate ori în pericol de a-și pierde viața, clasamentul nu i-a uitat nici pe cei din agricultură. Astfel, fermierii de bovine au fost apreciați ca având un an de-a dreptul dificil și au fost plasați pe locul șase în clasamentul celor mai grele job-uri din 2013.

”Un producător de lapte oferă un serviciu esențial pentru consumatori, dar munca este deosebit de dificilă. Fermele mai mari sunt în curs de eficientizare a producției, punând o presiune enormă pe micile afaceri, iar rezultatul se va concretiza până 2020 într-un declin de 8% a satisfacției pe care acești lucrători o au legată de munca pe care o prestează. Cei care sunt deciși să rămână în domeniu se confruntă cu un volum mare de muncă. La fermele mari, ei ajung să îngrijiească și să fie responsabili de zeci, sute, chiar mii de animale. Mai mult, interviurile efectuate arată că fermele de bovine nu reprezintă un mediu plăcut de lucru, iar vacile pot fi chiar periculoase, uneori”, se arată în topul realizat de americani. Potrivit clasamentului, un fermier ajunge să câștige 60.000 de dolari pe an.

Chiar dacă portalul își motivează poziționarea fermierilor în top, aceștia au intervenit prin intermediul comentariilor și susțin că nu consideră că au o meserie ”proastă”, ci spun că ei fac ceea ce le place și doar cine nu este în domeniu poate spune că vacile sunt un pericol sau că mediul de la fermă nu este unul plăcut.

Topul celor mai grele job-uri din 2013

1.Redactor de ziar

2.Tăietor de lemne

3.Militar

4.Actor

5.Lucrător pe platforme petroliere

6.Lucrător la ferma de lapte

7.Cititor de contoare

8.Curier

9.Tâmplar

10.Asistent de zbor/steward

Sursa: careercast.com

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!