• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Azomureș, reacție după explozia din Beirut: ”Noi nu depozităm cantități mari de produse cu azotat de amoniu”

  agrointeligenta.ro -

  Explozia din Liban, Beirut, în urma căreia au fost raportate până la acest moment 137 de victime şi peste 5.000 de persoane rănite, este analizată de specialiștii din România. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe opinii conform cărora incidentul din Liban se poate întâmpla și la noi la cel mai mare combinate de azotat de amoniu, la Azomureș. Producătorul de îngrășăminte a publicat un punct de vedere în care arată de ce România este la adăpost de o astfel de tragedie.

  În urma exploziei de marți, 4 august, guvernul din Liban a declarat stare de urgenţă în Beirut, pentru o perioadă de două săptămâni. Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză. „Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie“, declara premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

  A doua zi după tragedie, pentru a pune capăt speculațiilor, Azomureș a publicat un punct de vedere pe care îl redăm integral:

  ”Alături de restul lumii, urmărim cu tristețe evoluția exploziei din Beirut, iar gândurile noastre se îndreaptă către toate familiile afectate de catastrofa din Liban.

  Cu toate că circumstanțele incidentului sunt încă neclare, primele informații arată că explozia din Beirut ar fi fost cauzată de azotat de amoniu, provenit din Georgia, care a fost depozitat în port de mai bine de 6 ani. Experiența noastră arată că produsul devenise neconform și nu mai putea respecta specificațiile de fabricație.

  Îngrășămintele pe bază de azotat de amoniu sunt sigure atunci când sunt manipulate în conformitate cu reglementările UE și liniile directoare ale industriei. Nu sunt periculoase la manipulare și nu pot arde sau exploda spontan. Dacă sunt expuse la căldură sau foc, îngrășămintele se pot descompune și pot elibera fum periculos.

  Azomures produce numai Azotat de Amoniu pentru agricultură, iar probe de producție sunt trimise în mod regulat pentru teste independente de calitate și rezistență la detonare, în conformitate cu reglementările UE. Procesele noastre sunt operate în conformitate cu cele mai bune practici din industrie și recomandările Fertilizers Europe. Azomures nu depozitează pe platformă cantități semnificative de îngrășământ pe bază de azotat de amoniu, produsul este ambalat în saci mari de 600 de kilograme și livrat către clienți. Azomures este frecvent auditată în programul Product Stewardship al Fertilizers Europe – ultimul audit a fost realizat anul acesta, fără a se evidenția neconformități.

  Dincolo de operațiunile de producere a îngrășământului, manipularea, depozitarea și transportul în condiții de siguranță sunt, de asemenea, de cea mai mare importanță. Mai exact, în UE, depozitarea îngrășămintelor pe bază de azotat de amoniu fac obiectul așa-numitei directive Seveso. Printre altele, Directiva Seveso asigură că operatorii care depozitează cantități mari de materiale periculoase au o politică și un sistem de management intern pentru a preveni accidentele majore. Reglementările din România cu privire la prevenirea accidentelor majore sunt printre cele mai stricte din Europa, și chiar la nivel mondial”.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Dimitrie Muscă: ”O mână criminală mi-a pus pestă porcină africană în ferma de la Macea!” APIA: 4.825 de fermieri înregistrați în sistem pentru subvențiile din acest an Marius Micu, vicepreședinte al Federației Naționale Pro Agro, numit secretar de stat în MADR

  Ultimele știri

  Alertă meteo în vigoare! ANM: Temperaturi scăzute, vânt, ninsori și viscol în 16 județe! Un TIR încărcat cu 625 de porci s-a răsturnat pe DN 17. O parte din animale au murit pe loc! Registrul de fermă – documentul fără care APIA nu plătește subvențiile