• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Apelul făcut de Agrointeligența are ecou politic! MADR este solicitat să achite sprijinul de 7.000 euro/fermă și către legumicultori!

  Angelica Lefter -

  Apelul fermierilor făcut prin intermediul publicației noastre are ecou politic! Situația sesizată de legumicultori, care reclamă că au fost excluși de pe lista fermierilor care pot primi sprijinul de până la 7.000 de euro pentru pierderile cauzate de COVID-19, a devenit subiectul unei adrese oficiale către Ministerul Agriculturii.

  După ce Agrointeligența –  AGROINTEL.RO a semnalat că pe lista fermierilor care vor primi sprijinul de COVID-19 nu figurează și legumicultorii, conducerea Organizației de Tineret a Partidului Mișcarea Populară Dolj a trimis la finele săptămânii o adresă către reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Cei de la PMP sesizează inechitățile în modul de tratare a unor sectoare din agricultură, chiar de către cei care ar trebui să găsească soluții, mai exact de către reprezentanții ministerului.

  Inginerul Silviu Cosmin Bosoancă, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Mişcarea Populară Dolj, atenționează că pe fondul pandemiei de COVID-19, nu doar unele ramuri din agricultură au de suferit, ci și legumicultura, de care autoritățile par că au uitat. ”Din nou, legumicultura nu este pusă la aceeaşi masă a priorităţilor MADR cu celelalte sectoare agricole! Un restaurant are în meniu şi salată de varză, nu doar piept de raţă”, spune Silviu Cosmin Bosoancă.

  Reacția vine după ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a atras atenția asupra acestei situații, prin materialele realizate cu legumicultorii afectați. Astfel am prezentat, la data de 3 august, cazul lui Petru Jugan, legumicultor din Arad, care se află în pragul falimentului după ce a fost nevoit să bage freza în cultura de varză timpurie din cauză că nu avea unde să vândă.

  DETALII AICI: Legumicultor cu pierderi de 95% din cauza COVID-19: ”De noi ați uitat, domnule Oros?”

  Silviu Cosmin Bosoancă, preşedintele Organizației de Tineret PMP Dolj, a transmis MADR că în perioada stării de urgenţă, perioadă în care populaţia a fost nevoită să stea izolată, cât de mult posibil, puterea de cumpărare a legumelor a scăzut dramatic, astfel că s-au redus comenzile din partea marilor lanţuri de magazine/centre de colectare legume-fructe cu 75%, iar preţul la unele produse a scăzut în medie cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

  ”Dacă în anul 2019, prima producţie a culturii de varză se vindea la producător cu 2,7 lei/kg, anul acesta, preţul a scăzut până la 0,40 lei/kg. Aceste scăderi dramatice de preţ se datorează în totalitate scăderii cererii în piaţă. Aşa cum am mai declarat, privesc cu multă seriozitate orice problematică ce are legătura cu legumicultura şi sunt de părere că toate modificările propuse sunt deosebit de importante pentru agricultori. Vă asigur că mă pregătesc continuu pentru a reprezenta interesele judeţului”, a menționat Silviu-Cosmin Bosoancă.

  Potrivit tinerilor populari, orice intervenție menită să sprijine agricultura, reprezintă o soluție de a dezvolta acest sector, dar și o soluție pentru economie.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Ordin de ministru – ÎN VIGOARE pentru terenurile care primesc subvenții de la APIA!

  Ultimele știri

  Fermierii care fac bani din paie. Cum funcționează parteneriatul cu fabrica Clariant care le eliberează terenurile după recoltare! Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor

  Căutare în articole