• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Medicii veterinari, furioși că Agrointeligența a dezvăluit că fermierii sunt scutiți de la plata unor servicii veterinare!

    agrointeligenta.ro -

    Medicii veterinari, revoltați că Agrointeligența a îndrăznit să scrie despre faptul că fermierii, crescători de animale persoane fizice, sunt scutiți de la plata unor servicii veterinare ce sunt decontate de stat! După ce publicația noastră a publicat astăzi, duminică – 9 august, un articol în care arăta ca pentru serviciile de crotaliere și de înregistrare a animalelor, medicii veterinari concesionari nu au dreptul să perceapă taxe de la persoanele fizice, mai mulți veterinari ne-au acuzat de ”dezinformare”, ”ură”, ”rea intenție”. Inclusiv președintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie, ne-a transmis un mesaj de intimidare!

    CITIȚI ȘI:

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat declarația directorului DSVSA Botoșani care, în cadrul unei conferințe de presă, a arătat că medicii veterinari de liberă practică și care au contract cu statul nu au dreptul să perceapă taxe pentru crotalierea și înregistrarea animalelor pentru persoana fizice care respectă o serie de termene de la fătarea animalelor.

    ”Acțiunile sanitare-veterinare pentru fermieri, persoane fizice, și aici vom exemplifica aplicare crotalii, înregistrare crotalii, sunt susținute de către Guvernul României și sunt decontate de stat. Orice medic veterinar, de liberă practică, care pretinde vreo sumă pentru astfel de acțiuni o face contrar legii și îi invit pe toți crescătorii să nu pice în această capcană (…) Îi vom ruga să încerce și ei să respecte legea pentru că dacă nu notifică medicul veterinar în acel registru de notificări pentru identificarea animalelor, șase luni la ovine, două săptămâni la bovine și două luni la porcine, atunci vor fi obligați să plătească pentru că legislația așa prevede. Ca noi să putem să decontăm aceste sume ei trebuie să respecte termenele de la data fătării”, a declarat Mihai Țurcanu în cadrul conferinței de presă.

    Publicația noastră a luat legătura cu directorul Mihai Țurcanu pentru a clarifica și cui revine responsabilitatea achiziției crotaliilor. ”Manopera de aplicare a crotaliilor pe animal este decontată de către stat. Achiziția crotaliilor în sine, cele care poartă numărul, nu are nicio legătură cu DSVSA, nu ne ocupăm noi de așa ceva, deci doar actul medical, aplicarea crotaliei, și înregistrarea în baze de date sunt decontate, dar numai dacă sunt respectate termenele. Fermierii trebuie să știe care le sunt drepturile, dar și obligațiile, iar aceste lucruri le pot afla doar printr-o comunicare coerentă”, a declarat Mihai Țurcanu, directorul DSVSA Botoșani pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Articolul Agrointeligența – AGROINTEL.RO a stârnit un val de reacții. Pe de-o parte, crescătorii au reclamat numeroase cazuri în care li s-au perceput taxe la medicul veterinar, deși se regăseau în condițiile legale de a beneficia de decontul sumelor din bugetul de stat. Cei mai revoltați au fost medicii veterinari care s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a acuza publicația noastră că dezinformează. În comentarii, ei susțineau că fermierii trebuie să suporte costurile crotaliilor, adică EXACT ce a scris și Agrointeligența! Mai mult, alți medici veterinari au recunoscut pe față că percep taxe de la crescători, indiferent de situație. Pentru toți acești medici autodenunțători, Asociația Agrointeligența va transmite adrese către ANSVSA și DSVSA-urile din județele aferente în care recunoașterea faptelor ilegale va fi adusă la cunoștința autorităților cu competență de control.

    Văzând probabil că nu cedăm presiunilor, medicii veterinari au apelat la ”artileria grea” în tentativa de a ne intimida. Președintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, Viorel Andronie, a publicat pe pagina Agrointeligența un punct de vedere al CMVRO, pe care publicația noastră l-a demontat pe loc.


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful APIA – precizări despre plata finală a subvențiilor către fermieri! APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025 – comunicat: Peste 90% fermieri autorizați la plata finală. Banii în conturi! Soluția eficientă pentru combaterea bolilor la cereale și rapiță Premierul Ciolacu: La Ministerul Agriculturii vor rămâne trei secretari de stat