• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvențiile COVID-19 pentru fermele de animale! Anunț despre cuantumurile finale la plată!

    Roxana Dobre -

    Resursele pentru fermieri sunt ”limitate” și este nevoie să fie acoperite toate nevoile legate de ajutoare și despăgubiri într-o perioadă de criză fără precedent pentru România, a declarat astăzi, marți – 18 august, ministrul agriculturii Adrian Oros. Acesta a anunțat că plățile către fermieri trebuie să fie făcute cât mai echitabil astfel că o mare parte din bani va merge și către ajutorul zootehnic unde sunt așteptate ajutoare, subvenții COVID-19, pentru ovine, bovine, porcine și creșterea păsărilor.

    ”Compensăm cât mai echitabil și obiectiv pierderile înregistrate de toți actorii dina gricultură, atât cei efectați direct de secetă cât și pierderile înregistrate de alte sectoare care au fost lovite atât de secetă, cum este sectorul zootehnic, dar și de evoluția pandemiei COVID-19. Și aici mă refer la sectorul zootehnic adică bovine, ovine, porc și pasăre și albine”, a arătat Oros în cadrul conferinței de presă.

    Ministrul agriculturii a mai spus că săptămâna viitoare va da detalii privind cuantumurile finale care se vor acorda crescătorilor de animale, astfel lăsând să se înțeleagă că sumele prinse în proiectele de Ordonanță de Urgență care sunt deja lansate în dezbatere publică pe site-ul MADR ar putea suferi modificări în urma alocărilor pe care agricultura le-a primit la rectificarea bugetară.

    ”Săptămâna viitoare urmează să vă dăm detalii despre cuantumul schemelor de sprijin pentru tot ceea ce înseamnă sector zootehnic. Am avut nevoie de cifrele finale de la rectificare, de o întâlnire finală cu liderii marilor asociații pentru a gândi cum și cât să repartizăm fiecărui sector în parte”, a mai spus Oros.

    Reamintim că bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei la rectificarea bugetară care a fost aprobată într-o sedință a Guvernului de vineri, 14 august.

    Conform proiectelor de acte normative puse în dezbatere publică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aloca peste 286 de milioane de lei pentru susţinerea activităţii crescătorilor de păsări, oi, capre şi porci, prin trei scheme de ajutor de stat care au ca scop compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19, în perioada 1 martie – 1 iulie 2020. Astfel, pentru susţinerea a crescătorilor din sectorul suin, valoarea maximă a schemei de ajutor de stat se ridică la 131,76 milioane de lei. Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi data de 31 decembrie 2020.

    În sectorul ovin/caprin, proiectul prevede o sumă totală de 45 de milioane de lei, iar ajutorul de stat se acordă pentru un efectiv cuprins între 50 şi 1000 de capete de femele ovine, inclusiv, pe beneficiar, cu vârsta de 1 an la data de 31 martie a anului 2020, dar şi pentru un efectiv de minimum 25 şi maximum 1.000 capete femele caprine, inclusiv, pe beneficiar, care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului 2020. Ajutorul de stat prevăzut pentru cei care au ovine poate fi cumulat cu ajutorul de stat prevăzut la caprine pentru acelaşi beneficiar.

    În ceea ce priveşte schema de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul avicol, MADR alocă o sumă maximă de 109,8 milioane de lei.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!