• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ajutorul de 7.000 euro pentru fermele de bovine – LANSAT oficial de MADR!

  Roxana Dobre -

  Ajutor pentru crescătorii de animale, lansat oficial de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)! Sumele alocate pentru crescătorii de animale, despre care Agrointeligenț-AGROINTEL.RO a scris în premieră sunt prevăzute într-un act normativ publicat astăzi, miercuri 19 august pe site-ul MADR.

  Conform sursei citate banii vor fi alocați prin Măsura 21- Măsura specifică de acordare a unui sprijin temporar cu caracter excepțional în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) ca răspuns la epidemia COVID.

  ”Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități care periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producţiei primare în agricultură, dar mai ales în sectorul zootehnic – cel mai afectat de impactul COVID 19. În cadrul acestei măsuri, vor fi sprijiniți fermierii din sectorul zootehnic, respectiv crescătorii de bovine, date fiind pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, pe bază de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei”, se arată în document.

  Agrointeligenț-AGROINTEL.RO a anunțat despre această măsură în premieră aici: Subvenţie COVID-19 pentru vaci: 1.000 euro la fermele cu 5-10 capete, 7.000 de euro la peste 100 capete!

  Conform aceleiași surse, sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară care urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

  De specificat că în fișa privind Măsura 21 nu scrie când se depun cererile și nici unde vor fi înregistrate solicitările crescătorilor de animale.

  Cine sunt beneficiarii Măsurii 21

  Beneficiarii acestei măsuri sunt fermierii activi conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013, respectiv a legislației naționale, din sectorul creșterii bovinelor.

  Beneficiarii trebuie să mai îndeplinească următoarele cerințe:

  Cuantumul maxim al sprijinului este de 7.000 Euro/fermier dupa cum urmează:

  -Între 5 UVM- 10 UVM – 1.000 Euro
  -Între 11 UVM – 20 UVM – 2.000 Euro
  -Între 21 UVM – 30 UVM – 3.000 Euro
  -Între 31 UVM – 40 UVM – 4.000 Euro
  -Între 41 UVM – 50 UVM – 5.000 Euro
  -Între 51 UVM – 60 UVM – 6.000 Euro
  -Între 61 UVM – 70 UVM – 7.000 Euro
  -Între 71 UVM – 99 UVM – 7.000 Euro

  Suma forfetară urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

  Ajutorul pentru crescători va completa schema prin Ordonanța de Urgență a Guvernului cu 100 euro/cap de animal, sumă achitată din Bugetul Național. Proiectul se află deja în dezbatere publică pe site-ul MADR iar mai multe detalii puteți citi aici: MADR: Subvenție de 100 euro/vacă pentru fermele cu MINIM 100 de bovine adulte!

  Fișa Măsurii 21 care instituie nouă sprijin pentru crescătorii de bovine poate fi consultată AICI.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul Orban ia în calcul să lanseze Programul ”Rabla” pentru tractoare românești și de import! Avertismentul unui fermier: Atenție la samsarii cu firme noi! După ce își văd cerealele încărcate, încep amânările! Cel mai mare terminal de cereale din Portul Constanța, reinaugurat în prezența premierului Orban!

  Ultimele știri

  Șef APIA: Sumele autorizate la plată – până miercuri în conturile fermierilor afectați de secetă! Interzicerea neonicotinoidelor se vede în câmpurile de rapiță. Ionuț Olteanu: ”Atenție la dăunători și samulastră!” Crescător de vaci: Subvențiile să nu mai stea în ”ștampila” asociațiilor! Se lovește în productivitatea fermelor!

  Căutare în articole