• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adrian Oros, veste pentru oieri: ”Ajutorul de minim 500 de euro/fermă ar putea fi plătit din 15 septembrie”

  Angelica Lefter -

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a reconfirmat vineri – 28 august, în vizita sa la Iași, sumele care provin din bani europeni, cu care vor fi despăgubiți crescătorii de animale din cauza crizei create de pandemie. Mai mult, șeful de la agricultură a afirmat că ”începând din 10-15 septembrie” crescătorii de ovine ar putea primi banii promiși, ajutoarele alocate pentru pierderile provocate de pandemia de COVID-19.

  Despre pierderile asociate pandemiei și crizei create de COVID-19, șeful de la Agricultură a spus că vor fi compensate prin despăgubiri, avansând termenul de începere a plăților din 10-15 septembrie 2020.

  ”Noi am fundamentat aceste pierderi pe sector de activitate, pe sectorul bovin, pe ovin, și așa am comunicat Comisiei Europene aceste scheme de sprijin. Nu pot să dau o dată când vor primi banii, dar în momentul în care se publică în Monitorul Oficial există între 10 și 20 de zile pentru fiecare schemă în parte, există un termen în care își depun aceste cereri, ele vor fi procesate, banii sunt alocați și vor fi virați în conturile lor, eu zic începând din 10-15 septembrie. Sigur că se va suprapune și cu activitatea de plată a avansurilor APIA. Toate plățile le vom face prin APIA, important este că am putut să identificăm sumele, că aceste scheme au fost notificate și au fost acceptate de Bruxelles, banii sunt în buget și vor pleca spre conturile fermierilor”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  Pentru sectorul ovin/caprin, ministrul a reafirmat și pe pagina sa de Facebook faptul că a venit cu noi măsuri  de sprijin. ”(…) Sectorul ovin/caprin primește din fonduri europene, în cadrul Măsurii 21, având un buget aproximativ de 43 milioane de euro. Fermierii crescători de ovine și caprine vor primi sprijin în funcție de dimensiunea exploatației”, arată ministrul pe pagina sa oficială de socializare.

  Aceeași idee a reiterat-o la întâlnirea cu jurnaliștii de la Iași. ”Pentru sectorul ovin am alocat o sumă de 43 de milioane de euro, tot din fonduri europene și aici sumele alocate fiecărui fermier diferă în funcție de dimensiunea fermei, de la 50 la 100, de la 100 la 200, de la 200 la 300, până la 500 și mai mari de 500, între 500 respectiv 2500 de euro”, a adăugat Adrian Oros în cadrul conferinței.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a mai scris despre sumele alocate în sectorul ovin și reconfirmate de ministrul Oros.

  Astfel, sumele propuse pentru oieri și anunțate de ministrul agriculturii sunt:
  – de la 50 de oi la 100 de oi – 500 euro/exploatație;
  – de la 101 la 200 de oi – 800 de euro/exploatație;;
  – de la 201 la 300 de oi – 1.300 de euro/exploatație;;
  – de la 301 la 400 de oi – 1.700 de euro/exploatație;;
  – de la 401 la 500 de oi – 2.100 de euro/exploatație;;
  – peste 500 de capete – 2.500 de euro/exploatație;.

  CITIȚI ȘI: AJUTOR OVINE 2020: De la 500 de euro la oierii cu 50-100 de ovine, până la 2.500 euro la peste 500 de capete

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șef APIA: Sumele autorizate la plată – până miercuri în conturile fermierilor afectați de secetă! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an! APIA ÎNCEPE PLĂȚILE! Adrian Oros: De mâine se virează banii pentru despăgubirile de secetă!

  Ultimele știri

  Guvernul Orban ia în calcul să lanseze Programul ”Rabla” pentru tractoare românești și de import! Interzicerea neonicotinoidelor se vede în câmpurile de rapiță. Ionuț Olteanu: ”Atenție la dăunători și samulastră!” Crescător de vaci: Subvențiile să nu mai stea în ”ștampila” asociațiilor! Se lovește în productivitatea fermelor!

  Căutare în articole