• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Apicultorii, chemați DE URGENȚĂ la APIA până la 1 septembrie, inclusiv!

  Roxana Dobre -

  Termen-limită pentru apicultori. Crescătorii de albine mai au la dispoziție două zile pentru a prezenta la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) o serie de documente justificative dacă au depus cererea pentru Programul Național Apicol (PNA).

  Prin hotârâre de Guvern s-a decis ca termenul pentru prezentarea unor documente justificative să fie prelungit de la 31 iulie la 1 septembrie, inclusiv. Astfel, apicultorii mai pot depune următoarele documente:

  1. Pentru Acţiunea – Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorci şi mijloace de încărcare-descărcare a stupilor în pastoral, prelungirea termenului de depunere a copiei carţii de identitate a remorcii apicole;
  2. Pentru Acţiunea- Efectuarea analizelor fizico-chimice și/sau pentru reziduuri care să ateste calitatea mierii, prelungirea termenului de depunere a copiei buletinului de analize fizicochimice/ reziduuri.

  Reamintim că Programul Naţional Apicol 2020-2022 a fost aprobat prin Hotărâre a Guvernului pe 30 aprilie. Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru perioada 2020 – 2022 este de 150.628 mii lei, din care 75.314 mii lei reprezintă contribuția Uniunii Europene la programele apicole naționale. Suma alocată PNA 2020-2022 este distribuită astfel:

  a) pentru anul 2020: 50.210 mii lei;
  b) pentru anul 2021: 50.232 mii lei;
  c) pentru anul 2022: 50.186 mii lei;

  Ca element de noutate, față de PNA anterioare au fost stabilite măsurile de asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori, precum consultanța în apicultură, promovarea apiculturii și a produselor apicole, organizarea de cursuri și perfecționare în apicultură, achiziția de către formele asociative de echipament pentru procesarea cerii, în vederea obținerii fagurilor artificiali și achiziția de către formele asociative apicole de echipament pentru ambalarea mierii.

  O altă completare cu privire la raționalizarea transhumanței și a stupăritului pastoral vizează achiziţionarea de unelte apicole și echipamente de protecţie precum și mijloace de transport apicol fără autopropulsie şi de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral.

  De asemenea, în cadrul Programului Național Apicol 2020-2022 a fost inclusă o nouă acțiune referitoare la îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a acestora pe piață, ce constă în decontarea analizelor fizico-chimice/reziduuri în vederea atestării calității mierii.

  Aceste completări ale Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 au drept scop sporirea numărului familiilor de albine, creşterea calitativă a produselor apicole și îmbunătăţirea indicatorilor de producţie. Noile prevederi ale Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 vor genera extinderea ofertei de produse apicole, majorarea exporturilor și dezvoltarea economiei rurale, prin păstrarea tradiţiei de creştere a albinelor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi!

  Ultimele știri

  ÎN VIGOARE! Guvernul a emis NORMELE după care tinerii fermieri primesc până la 50 ha! Fraudă de 1 milion lei la subvenția pe pășune! Primar, viceprimar și președinți de asociații – în judecată! Guvernul a aprobat banii pentru trei scheme plătite de APIA!

  Căutare în articole