• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oportunitate pentru crescătorii de Bălțată Românească: Preț de 5 euro/kg în viu, prin ACVBR SIM!

    Ramona Dascălu -

    Oportunitate deosebită pentru fermierii crescători de vaci din rasa Bălțată Românească! Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” tip Simmental (ACVBR Sim) anunță că începând cu data de 15 septembrie 2020 va demera proiectul ”Realizare fermă de testare a decendenților taurilor de Bălțată Românească”, proiect în cadrul căruia crescătorii de Bălțată Românească își vor putea vinde produșii către asociație cu un preț de 5 euro/kilogram plus TVA, în viu.

    Fermierii – participanți la Programul de ameliorare

    Fermierii, crescătorii de Bălțată Românească și înscriși în Registrul Genealogic, trebuie să știe că începând cu 15 septembrie 2020 își pot vinde produșii, fie vițea în dezvoltare sau mascul din taurii Harry, Ferdinand, Maresal, Ahile, Darius, Iancu, cu un preț de achiziție de 5 euro/kilogram plus TVA.

    Fermierii vor putea însă obține acest preț bun la achiziție numai dacă animalele lor îndeplinesc o serie de condiții obligatorii:

    Asociația Crescătorilor de vaci ”Bălțată Românească” tip Simmental informează că ulterior datei de 15 septembrie se vor programa prelevările de țesut în vederea confirmării originii fiecărui vițel, urmat de achiziția propriu-zisă. Colectarea vițeilor din mai multe ferme se va face în urma unui traseu stabilit astfel încât costurile să fie cât mai mici.

    Fermierii și/sau organizațiile de COP interesate de înscrierea în proiectul ”Realizare fermă de testare a decendenților taurilor de Bălțată Românească” trebuie să trimită un răspuns în scris pe adresa de e-mail office@baltataromaneasca.ro, până la data de 15 septembrie 2019, în care să își dea acceptul privind participarea la acest proiect și să menționeze cu câți produși doresc să participe.

    Obiectivul proiectului – confirmarea performanțele taurilor prin descendenții preluați de către asociație

    Prețul de 5 euro/kilogram în viu, la care fermierii își pot vinde produșii este un preț nemaîntâlnit de bun, susțin reprezentanții Acvbr Sim. ”Crescătorii de Bălțată Românească, înscriși în Registrul Genealogic, au posibilitatea ca produșii pe care îi au să-i vândă la un preț de 5 euro/ kilogram plus TVA în viu, un preț care niciodată nu s-a oferit de vreun cumpărător”.

    Potrivit reprezentanților Acvbr Sim, prin proiectul care va demera începând cu data de 15 septembrie, se dorește pe de-o parte motivarea fermierilor în a crește rasa Bălțata Românească, dar și de a confirma performanțele taurilor prin descendenții pe care asociația îi preia.

    ”Prin acest proiect se dorește motivarea fermierilor în a crește cât mai mult Bălțată Românească, dorim să arătăm că produșii din tauri de Bălțată Românească pe care îi are Acvbr Sim sunt niște produși viabili, care dau un randament bun atât la lapte, cât și la carne. Un alt obiectiv este acela de a confirma performanțele taurilor prin descendenții pe care îi preluăm și într-o fermă de testare, în care îi cazăm, după o perioadă de un an de zile putem să avem niște rezultate statistice foarte clare”, au declarat reprezentanții Asociației Crescătorilor de vaci ”Bălțată Românească” tip Simmental pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii