• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Ecofol este o companie cu tradiție pe piața europeană a producătorilor de îngrășăminte. Începând cu anul 2019, Ecofol propune fermierilor din România tehnologii superioare special create pentru protejarea granulelor de fosfor și azot împotriva pierderilor prin blocare, volatilizare și levigare care, în definitiv, vor duce la utilizarea unei cantități mai mici de îngrășăminte și implicit la mai mulți bani în buzunarele fermierilor.

    PhosActive® reprezintă noua generație de îngrășăminte pentru o nutriție eficientă, care PROTEJEAZĂ FOSFORUL ÎMPOTRIVA BLOCĂRII.

    Fosforul este elementul cel mai dificil de absorbit de către plante. Știm că aciditatea solului afectează semnificativ absorbția fosforului și că cea mai mare disponibilitate a acestui element se situează într-un segment îngust al valorii ph-ului: între 6,2 și 7,2. De asemenea, s-a constatat științific că elementele metalice: fier, aluminiu, calciu, mangan și zinc blochează fosforul.

    Soluția este…

    Tehnologia PhosActive® previne blocarea fosforului în compuși care nu sunt accesibili plantelor creând o zonă de protecție completă pentru granulele de îngrășământ cu fosfor.

    PhosActive® ⇒ asigură îmbunătățirea dezvoltării sistemului radicular.
    PhosActive® garantează mai mult fosfor disponibil, așadar o mai bună nutriție a plantei. O nutriție îmbunătățită cu fosfor garantează producții mai mari!
    PhosActive® sunt produse de tipul NP sau NPK cu compoziție diferită, dar special tratate pentru asigurarea nutriției maxime cu fosfor.

    RECOMANDAREA ECOFOL! Aplicarea de îngrășăminte complexe cu formulă specială care asigură un start bun culturii. Fosforul este protejat împotriva blocării în sol prin tehnologia PhosActive® care îmbunătățește absorbția fosforului de către cultură în etapele esențiale de dezvoltare, iar portofoliul Ecofol cuprinde următoarele produse: DURASOL NPK 10-20-10 PhosActive® (10-20-10+15SO3+ PhosActive®), DURASOL NPK 14-20-6 PhosActive® (14-20-6+17SO3+PhosActive®), DURASOL NPS 14-25 PhosActive® (14-25-0+29SO3+2MgO+PhosActive®), DURASOL NP 20-20 PhosActive® (20-20-0+32SO3+PhosActive®).

    Alte tehnologii menită să reducă pierderile financiare la nivel de fermă sunt tehnologiile NCode® și ENPro®.

    Urea NCode® reprezintă noua generație de uree cu PROTECȚIE ÎMPOTRIVA VOLATILIZĂRII.

    Oamenii de știință lucrează de ani de zile la rezolvarea problemelor survenite în utilizare celui mai întâlnit îngrășământ, ureea. Pe de o parte, pierderea azotului prin volatilizare reprezintă o problemă pentru fermieri, iar pe de altă parte, eliberarea amoniacului contribuie la poluarea masivă a mediului înconjurător.

    Soluția a fost identificată!

    Rentabilă pentru agricultură și prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea granulelor de uree cu inhibitor de urează.

    NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, asigurând mai mult azot disponibil pentru plante, conducând la o nutriție mai eficientă și fiind foarte prietenos cu mediul înconjurător.
    NCode® ⇒ asigură cantitatea necesară de azot folosind doze reduse la hectar, salvează timpul și munca depuse în timpul fertilizării.
    NCode® permite extinderea perioadei de aplicare făcând posibilă fertilizarea la temperaturi mai ridicate și oferind fermierilor flexibilitate în utilizare.

    RECOMANDAREA ECOFOL! Tehnologia NCode® din produsul DURASOL UREA NCode® include cel mai eficient inhibitor NBPT, inhibitor îmbunătățit, de ultimă generație, care oferă protecție avansată împotriva volatilizării azotului amoniacal. Aplicarea acestui produs are ca rezultat reducerea pierderii de azot, ceea ce înseamnă mai mult azot disponibil pentru cultură.

    ENPro® este cea mai nouă tehnologie de protecție a azotului FĂRĂ PIERDERI PRIN LEVIGARE și FĂRĂ EMISII DE GAZE CU EFECT DE SERĂ.

    Azotul reprezintă unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru plante. El este considerat motorul dezvoltării dar s-a dovedit că, în medie, este absorbit doar jumătate din azotul aplicat plantelor.

    Există o soluție pentru a reduce această pierdere semnificativă!

    Rentabilă pentru agricultură și prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea fertilizanților pe bază de azot cu inhibitori de nitrificare.

    ENPro® reduce semnificativ pierderile prin levigare ce afectează în mod direct rentabilitatea, garantând mai mult azot disponibil pentru plante și producții mai bune din punct de vedere cantitativ și calitativ.
    ENPro® reduce semnificativ pierderile de azot prin denitrificare dar și apariția gazelor cu efect de seră, unii dintre cei mai nocivi poluanți ai atmosferei.
    ENPro® permite fermierilor să planifice și să gestioneze mai eficient calendarul de fertilizare deoarece oferă independență crescută față de condițiile meteorologice.

    RECOMANDAREA ECOFOL! Produsul DURASOL ASN+Mg ENPro® (24-0-0+25SO3+6MgO+DMPP) este un îngrășământ NS (sulfat de amoniu) foarte eficient, cu protecție pentru magneziu și azot, prin tehnologia ENPro®. Produsul oferă o rată ridicată de absorbție a azotatului de amoniu și a nitraților de către cultură, cu efect de eliberare lentăde până la 90 de zile de la aplicare.

    Datorită angajamentului tot mai mare al omenirii față de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate în atmosferă devine din ce în ce mai strict. În multe țări din lume au fost introduse regulamente ce restricționează utilizarea ureei standard. În Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard este interzisă. Ureea poate fi aplicată ca îngrășământ de bază numai dacă este tratată cu inhibitor de urează (Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). În Franța, începând din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandări privind utilizarea îngrășămintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Este doar o chestiune de timp până la interzicerea utilizării ureei fără inhibitori și în celelalte țări ale Uniunii Europene. Agricultorii vor fi amendați și/sau vor plăti impozite mai mari dacă emisiile nocive din țara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

    Viitorul agriculturii constă în eficientizare prin fertilizare fără pierderi. Ecofol lucrează intens pentru acest viitor! Contactați acum reprezentanții Ecofol pentru mai multe informații și soluții personalizate.

    Ecofol – Time for Succes!

    Echipa Ecofol România


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!