• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Perla Harghitei – cea mai premiată marcă la primul concurs de ape minerale din România. Vezi lista câștigătorilor!

  agrointeligenta.ro -

  Primul concurs de ape minerale organizat în România a adus o serie de surprize privind apa pe care o bem în fiecare zi. Mari producători sau mici branduri au avut curajul să își lase produsul ”pe mâna” celor mai apreciați somelieri dintre care un specialist italian, Davide Oltolini.

  juriul

  Competiția s-a desfășurat astăzi la Centrul Aroma din Corbeanca, iar reprezentanții productorilor de ape minerale românești au avut dreptul să asiste la tot procesul degustării și evaluării. Premiile acordate poartă menţiunea „Apă apreciată de juriul Concursului Naţional de Ape Minerale 2013” și sunt primele recunoașteri acordate apelor minerale în cadrul unui eveniment național dedicat.

  Perla Harghitei este, de departe, marele câștigător al primului concurs de ape minerale din România. Producătorul din comuna Sâncrăieni, judeţul Harghita, a primit trei diplome la trei categorii: apă plată, apă minerală îmbogățită cu CO2 de la sursă și apă minerală decarbogazificată total sau parțial. Tiva Harghita, apa minerală carbogazoasă proudă tot de Perla Harghitei a primit premiul la categoria sa.

  ”Apele minerale naturale îmbuteliate de S.C. PERLA HARGHITEI S.A. îşi au originea din izvoarele localităţii Sâncrăieni – în regiunea Ciucului Inferior, între masivul vulcanic Harghita (1800 m) şi Munţii Ciucului(1500 m). Zonă de un pitoresc aparte, Ciucul Inferior este deosebit de bogat în surse de apă minerală, numai în comuna Sâncrăieni existând peste 80 de astfel de izvoare şi fântâni”, se arată pe site-ul companiei care a ”ras” patru premii în concurs.

  Lista câștigătorilor

  Brand

  Producător

  Premiu la categoria

  Aqua Hercinica

  Terra Hercinica

  Apă de masă plată

  Aqua Sara

  Quasar

  Apă minerală carbogazificată

  Aro

  Metro Cash&Carry

  Apă de masă carbogazificată

  Izvorul Muntelui

  Izvorul Muntelui

  Apă de izvor plată

  Panta Aqua

  Aqua Szolgáltató

  Apă de izvor plată

  Panta Aqua

  Aqua Szolgáltató

  Apă de izvor carbogazificată

  Perla Covasnei

  Perla Covasnei

  Apă minerală carbogazificată

  Perla Harghitei

  Perla Harghitei

  Apă minerală plată

  Perla Harghitei

  Perla Harghitei

  Apă minerală îmbogatită cu CO2 de la sursă

  Perla Harghitei

  Perla Harghitei

  Apă minerală decarbogazificată total sau parţial

  Tiva Harghita

  Perla Harghitei

  Apă minerală natural carbogazoasă

  Vâlcele

  Wega Invest

  Apă medicinală

   

  Juriul, prezidat de un specialist italian

  Jurizarea apelor românești a fost făcută de către o comisie formată din 6 membri – 5 somelieri din România şi unul din Italia, care este şi preşedintele juriului: Davide Oltolini, Formator în Asociaţia Italiană a Somelierilor, specializat încă din 2002 în ape minerale. Din juriu vor face parte câţiva somelieri români de marcă: Marian Timofti, preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România 2011 (OSR2011) şi Laurenţiu Achim, preşedintele Federaţiei Somelierilor din România (FSR).

  Degustarea probelor a fost făcută, în orb, pe categorii, iar evaluarea s-a făcut cu ajutorul fişelor de degustare, în funcţie de următoarele criterii: aspectul vizual (culoare, limpiditate, perlaj), impresia olfactivă, impresia gustativă (aromă, postgust), impresie globală (echilibru, corpolenţă).

  Lista producătorilor invitați să își înscrie apele în concurs a inclus cele mai importante nume din industrie: Borsec, Stânceni, Poiana Negri, Perla Harghitei, Phoenix Buzias, Bucovina, Roua Muntilor, Carpatina, Bodoc, Amfiteatru, Perla Covasnei, Zizin, Vâlcele, Lipova, Tuşnad, Hera, Izvorul Minunilor, Biborţeni, Harghita, Nova Oaş, Boholt, Keia, Talea, Azuga, Bilbor, Aqua Carpatica, Aqua Sara, Aqua Hercinica, Perenna Premier, Izvorul Muntelui, Spring Harghita, Apa Iezer, Poiana Izvoarelor, Apa Maxima, Calipso. Nu toți producătorii au dorit să își înscrie produsele în competiție.

  Concursul reprezintă o PREMIERĂ pentru România şi a fost organizat de Eventosophy, revista BonChef.ro şi Organizaţia Somelierilor din România 2011.


  Te-ar mai putea interesa

  Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

  Ultimele știri

  Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre ANAF s-a răzgândit! Noua taxă pentru transport nu se va mai aplica pentru micii fermieri!