• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj

    Angelica Lefter -

    Compania inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, Clariant, a primit recent vizita Excelenței Sale Arthur Mattli, Ambasadorul Elveției în România, în localitatea Podari, județul Dolj. Aici, compania construiește în prezent o fabrică de etanol celulozic, ce utilizează tehnologia inovatoare a companiei, și anume sunliquid® , potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Ambasadorul a luat parte la un tur ghidat al șantierului, timp în care echipa de management a Clariant România i-a oferit o prezentare generală a fazelor de construcție a fabricii și informații despre viitoarele operațiuni. Mai mult, în timpul vizitei, Ambasadorului i-a fost prezentată o serie de date de interes despre industria biocombustibililor avansați din Europa și despre importanța proiectului pentru economia locală.

    ”Vizita Excelenței Sale Arthur Mattli, Ambasadorul Confederației Elvețiene, ne onorează și ne confirmă importanța operațiunilor Clariant la nivel local. Fabrica va crea noi locuri de muncă ”verzi” și va aduce oportunități de afaceri pentru fermieri, care vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii. Prima fabrică sunliquid® la scară comercială de acest tip, care produce etanol celulozic din reziduuri agricole, va pune România pe harta producției de biocombustibili avansați din Europa. Ne-am bucura să-l avem pe domnul Ambasador alături de noi și la ceremonia de inaugurare, atunci când vom finaliza construcția acestei fabrici emblematice”, a declarat Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid® România.

    Excelența Sa Arthur Mattli a afirmat: „Fabrica pe care Clariant o construiește în Podari ne arată cum reziduurile agricole din județul Dolj pot avea și o altă utilizare devenind o resursă importantă. Prin urmare, proiectul va contribui la realizarea unui nou lanț valoric bio, bazat pe reziduuri agricole.”

    La finalul vizitei, Ambasadorul Arthur Mattli și-a exprimat aprecierea cu privire la investiția realizată de Clariant în România și pentru impactul pozitiv și transformator al acesteia asupra comunității.

    Potrivit informării primite de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Clariant investește peste 100 de milioane de euro în prima sa fabrică de acest tip. Proiectul primește o finanţare de peste 40 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

    Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aproximativ 250.000 de tone de paie și va produce 50.000 de tone de etanol celulozic.
    Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

    Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafaţă de 98.000 de metri pătraţi și va respecta cele mai înalte standarde, o atenţie semnificativă fiind acordată confortului și stilului de viaţă al comunităţii locale.

    Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori în faza de vârf. Clariant face progrese semnificative în construcția fabricii. Finalizarea acesteia este preconizată pentru anul 2021, iar ulterior urmează să fie demarată producția. Mai multe detalii puteti afla pe www.clariant.com.

    Clariant este o companie inovatoare axată pe produse chimice de specialitate, cu sediul în Muttenz, lângă Basel/Elveţia. La data de 19 decembrie 2019, compania avea un număr total de 17.223 de angajaţi. Compania activează în trei domenii de business: Produse Chimice de Îngrijire, Cataliză, și Resurse Naturale.


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!