• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Inovația – cheia sustenabilității și a securității alimentare, conform declarației vicepreședintelui Corteva Agriscience în cadrul summitului Politico Agriculture and Food!

    Roxana Dobre -

    Corteva Agriscience anunța fermierii în iunie 2021 care este planul pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate în urma operațiunilor companiei, conform celor declarate în cadrul unui eveniment la nivel înalt, la care au participat decidenți politici și reprezentanți din cadrul industriei. Anne Alonzo, vicepreședinte pentru afaceri externe și director executiv pentru sustenabilitate în cadrul Corteva Agriscience, a avut un discurs în cadrul celui de-al patrulea summit Politico Agriculture and Food, care anul acesta s-a desfășurat în mediul online. Corteva este sponsorul principal al evenimentului.

    În alocuțiunea de deschidere pe tema Tranziției către o Agricultură Ecologică, Anne Alonzo a adăugat că pandemia COVID-19 a evidențiat importanța inovației în asigurarea aprovizionării cu alimente în viitor. „Nicio altă problemă legată de mediu nu este mai serioasă decât cea a schimbărilor climatice,” a declarat. „În ultimii doi ani, Corteva Agriscience a invitat liderii din mediul agricol, de afaceri, guvernamental, și societatea civilă să conlucreze pentru crea o un sector agricol cu efecte benefice asupra climei.”

    În vreme ce obiectivul Corteva – acela de a îmbogăți viețile agricultorilor și ale consumatorilor – s-a „aliniat în mare măsură” cu Pactul Ecologic al UE, Anne Alonzo a declarat că societatea va derula o evaluare riguroasă privind impactul tuturor politicilor ce afectează agricultura și modul de viață al agricultorilor.

    Aceasta i-a invitat pe toți ce implicați din domeniul agricol și agroeconomic să contribuie la „promovarea abordării noastre cu privire la protejarea planetei, responsabilizarea agricultorilor și furnizarea de alimente mult mai nutritive consumatorilor”. Mai exact, este vorba despre sprijinirea noilor tehnologii și a unei abordări bazate pe știință de elaborare a politicilor publice.

    „În calitate de lideri din domeniul afacerilor, civic sau organizațional, vocile voastre sunt extrem de importante,” a adăugat. „Prin această colaborare, ne putem asigura că toate vocile se fac auzite, în special cele ale agricultorilor. Dacă împărtășim cele mai bune practici, dacă promovăm politici bazate pe știință, dacă punem în continuare agricultorii și comunitățile rurale în centrul întregii noastre activități, atunci nu va exista nicio limită în ceea ce vom putea realiza.”

    Reflectând asupra nesiguranței cauzate de pandemie, aceasta a spus: „Evenimentele din ultimele luni au evidențiat faptul că apelul nostru – și chiar promisiunea noastră către întreaga lume – nu au fost niciodată mai importante decât acum”. Deși trăim vremuri pline de incertitudine, este clar că abordarea „business as usual” nu reprezintă o opțiune pentru viitorul agriculturii și al producției de alimente.

    În cadrul summitului s-a discutat și despre Strategia de Sustenabilitate 2030 elaborată de Corteva Agriscience. Strategia include 14 obiective de realizat în următorii 10 ani, pe baza a patru piloni-cheie: obiective în beneficiul agricultorilor; obiective în beneficiul terenului agricol; obiective în beneficiul comunității; obiective cu privire la operațiunile societății. Printre ceilalți vorbitori s-au numărat funcționari ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, miniștri și ONG-uri. Pactul Ecologic European, Strategia Comisiei Europene privind Biodiversitatea și Strategia „De la fermă la consumator”, reforma PAC, schimbarea obiceiurilor consumatorilor, editarea genetică, tehnologiile revoluționare, reglementarea privind alimentele, bunăstarea animalelor, transparența și impactul pandemiei COVID-19 s-au numărat printre subiectele discutate.

    Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!