• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Val de aer polar! ANM: Vremea se răcește de la mijlocul acestei săptămâni!

    Angelica Lefter -

    Toamna își intră serios în drepturi, vremea devine din ce în ce mai rece! Punctul culminant va fi la mijlocul acestei săptămâni, când un val de aer polar va trece peste România! Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vremea se va răci începând cu mijlocul acestei săptămâni, iar temperaturile maxime nu vor mai depăși 20 de grade celsius.

    Răcirea temperaturii este cauzată de un val de aer rece, care va ajunge în România la jumătatea acestei săptămâni, potrivit evz.ro.

    Prognoza meteo pentru astăzi – luni – 28 septembrie

    Temperaturile vor fi în general instabile. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua îndeosebi în vest şi în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud şi est şi local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice.

    În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 29 de grade şi minime între 9 şi 20 de grade.

    Prognoza ANM pentru marți – 29 septembrie

    Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor ţării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică şi doar izolat în rest. În cursul nopţii, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est şi la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 9 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

    Prognoza ANM pentru miercuri – 30 septembrie

    Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest.

    În zona montană de peste 1800 m temporar se vor semnala precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 15 grade.

    Prognoza ANM pentru joi – 1 octombrie

    Vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a teritoriului şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest se vor semnala ploi, iar în zona montană de peste 1800 m temporar vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor