• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Val de aer polar! ANM: Vremea se răcește de la mijlocul acestei săptămâni!

  Angelica Lefter -

  Toamna își intră serios în drepturi, vremea devine din ce în ce mai rece! Punctul culminant va fi la mijlocul acestei săptămâni, când un val de aer polar va trece peste România! Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vremea se va răci începând cu mijlocul acestei săptămâni, iar temperaturile maxime nu vor mai depăși 20 de grade celsius.

  Răcirea temperaturii este cauzată de un val de aer rece, care va ajunge în România la jumătatea acestei săptămâni, potrivit evz.ro.

  Prognoza meteo pentru astăzi – luni – 28 septembrie

  Temperaturile vor fi în general instabile. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua îndeosebi în vest şi în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud şi est şi local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice.

  În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 29 de grade şi minime între 9 şi 20 de grade.

  Prognoza ANM pentru marți – 29 septembrie

  Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor ţării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică şi doar izolat în rest. În cursul nopţii, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est şi la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 9 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

  Prognoza ANM pentru miercuri – 30 septembrie

  Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest.

  În zona montană de peste 1800 m temporar se vor semnala precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 15 grade.

  Prognoza ANM pentru joi – 1 octombrie

  Vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a teritoriului şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest se vor semnala ploi, iar în zona montană de peste 1800 m temporar vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Drumurile naționale și județene din Constanța au fost închise. ANM: Județul e sub alertă de viscol! Alertă ANM! Cod galben de ninsori viscolite – emis de astăzi pentru 9 județe! Alertă emisă de ANM! Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic care poate atinge 70 km/h!

  Ultimele știri

  Mexicul interzice porumbul modificat genetic și utilizarea glifosatului în agricultură Vaccinul contra pestei porcine africane va intra în producție comercială. Are eficiență 100%! FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 27 ianuarie 2021