• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gheorghe Marin, legumicultorul ales primar în Matca, cel mai mai mare bazin legumicol din România!

    Ramona Dascălu -

    Noul primar al comunei Matca este un legumicultor cu ștate vechi! Gheorghe Marin, proaspăt ales primar al celui mai mare bazin legumicol din țara noastră, spune că vrea să schimbe fața comunei și să-și ajute colegii de breaslă astfel încât legumele din Matca să ajungă un brand recunoscut atât la nivel național, cât și internațional.

    Edilul din Matca, Gheorghe Marin, cunoaște foarte bine problemele cu care se confruntă legumicultorii din comună, dat fiind că și el, la fel ca toți ceilalți oameni de aici, se ocupă cu cultivarea legumelor. Nu acesta a fost însă motivul principal pentru care locuitorii comunei l-au ales primar, ci faptul că a fost întotdeauna săritor și a reușit să-și ajute semeneii atunci când aceștia aveau cea mai mare nevoie.

    ”Sunt legumicultor din naștere, din tată în fiu facem treaba asta. Eu cred că oamenii m-au votat pentru că am un caracter pe care ei l-au analizat, i-am ajutat când au avut nevoie, am o relație foarte bună cu ei. Pe perioada pandemiei, am dus la toate magazinele din sat cereri pentru programul Tomata, măști, tot ce au avut nevoie. Pentru om asta contează, să-i vină ajutorul la timp, atunci când are nevoie. Când nu are nevoie, degeaba te duci că este târziu. Eu am fost cu un pas în față, atunci când ei au avut cea mai mare nevoie, atunci eu am fost lângă ei. Am și un depozit, un centru de colectare și de-a lungul timpului le-am cumpărat marfa și a contat foarte mult și acest lucru”, a declarat Gheorghe Marin, noul primar din Matca, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Ridicarea unui depozit și a unei fabrici de procesare – printre prioritățile noului edil

    Gherghe Marin susține că sunt foarte multe lucruri de făcut în comună, de la reabilitarea drumurilor și a școlilor până la realizarea unui depozit și a unei fabrici de procesare care să-i ajute pe legumicultori să-și valorifice producțiile mai ușor și la un preț mai bun.

    ”Acum, că sunt primar vreau să realizez cât mai multe lucruri în comuna mea. Nu avem apa canal, nu avem școli cum trebuie, nu avem străzi cum trebuie, deci sunt foarte multe de făcut. În ceea ce privește agricultura, mă voi strădui să le creez toate posibilitățile, să aduc bani europeni, să aduc tot ce se poate, să fac un depozit să putem ambala marfa aici la Matca, să punem un brand pe ea ca să putem să atragem cât mai mulți cumpărători și din țară și din afară. Vreau să fac acest depozit din fonduri europene, intenția mea este să fie un depozit mare de 5-10 hectare, unde să vină fiecare legumicultor cu marfa lui, să se trieze, calitatea întâi, calitatea a doua. De asemenea, o să vreau să fac și o fabrică de procesare și să facem de toate, zacuscă, sucuri și așa mai departe”, a dezvăluit primarul din Matca.

    Un cabinet de informare ar ajuta locuitorii să fie la curent cu toate măsurile pe care le pot accesa

    Dat fiind că vorbim de o comună în care potrivit primarului, 98% dintre locuitori se ocupă cu legumicultura, aceasta reprezentând principala sursă de venit, informarea acestora cu privire la modul în care pot accesa fonduri europene sau orice alt fel de ajutor, este esențială.

    ”În comuna Matca, cam 98% dintre locuitori au solarii. E cel mai mare bazin legumicol din țară, de aici de la noi se hrănește aproape toată țara.Dacă erau cei de la conducere mai benevoli cu oamenii, informația ar fi venit mai la timp, oamenii ar fi accesat fonduri mai bine și mai multe, dar problema este că nu au avut informație. Eu vreau să schimb acest lucru și în acest sens vreau să fac un cabinet de informare a tuturor locuitorilor, să pun o persoană să se ocupe numai de așa ceva ca oamenii să fie informați fie pe Facebook fie pe alte căi ce documente le trebuie, până când trebuie depuse și tot așa”, a spus Gheorghe Marin.

    ”Ca să fii iubit de oameni trebuie să fii între ei și lângă ei”

    Edilul proaspăt ales susține că tot ceea ce va face în mandatul său în fruntea primăriei din Matca va fi pentru oameni, și de aceea spune că își dorește să aibă o colaborare bună cu toate instituțiile statului.

    ”Eu vreau să lucrez cu toată lumea ca să fie bine pentru comuna mea, inclusiv cu cei de la minister. Sunt deschis la orice discuție cu oricine. Vreau să am o colaborare bună cu toate instituțiile statului. Pe mine nu mă interesează partidul, mă interesează comuna mea și locuitorii ei. Ca să fii iubit de oameni trebuie să fii între ei și lângă ei. Dacă nu ești între ei și lângă ei să le asculți păsurile, nevoile, dar totodată să și rezolvi aceste probleme, nu ai cum să fii iubit de oameni. Pe lângă asta, eu dacă m-am ocupat cu legumicultura, la fel ca ei, știu foarte bine ce nevoi sunt la nivel de comună. Și fost conducere tot cu legumicultura se ocupa, dar trebuie să ai și voința necesară ca să faci ceva pentru oamenii tăi. Foarte important este ca atunci când părăsești primăria, fie că o faci după 4, după 8 sau după 12 ani, oamenii trebuie să fie mulțumiți, să te felicite că ai fost un om destoinic pentru comuna ta, nu să te înjure”, a declarat primatul Gheorghe Marin pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Își lasă ferma pe mâinile ginerului

    Cu toată familia antrenată în cultivarea legumelor, primarul din Matca spune că își lasă ferma pe mâini bune. ”Eu am la ora actuală nouă hectare de solarii. Acum, că sunt primar, o să se ocupe ginerele și soția mea de fermă. Totul se întâmplă în familie”, a spus acesta.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Plata despăgubirilor de secetă – informații de ultimă oră pentru fermieri

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!