• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Top 10 ferme și fermieri care încasează cele mai mari subvenții de la APIA!

    Angelica Lefter -

    Topul fermelor și al fermierilor care au încasat cele mai mari subvenții de la APIA pentru campania din 2019! O parte considerabilă din subvențiile acordate în agricultura românească din fonduri europene și naționale ajunge la marii fermieri. Cei mai mari zece beneficiari de subvenţii din agricultură, cu activităţi atât în sectorul vegetal, cât şi în cel zootehnic, au încasat anul trecut peste 53,1 milioane de euro, mai mult cu peste 23 de milioane de euro faţă de anul 2018. Datele aparțin Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit agerpres.ro.

    În 2018, sumele încasate din subvenţii de primii zece beneficiari au totalizat 29,61 milioane de euro.

    SC Agricost SA din judeţul Brăila a fost şi în 2019 pe primul loc în acest top, cu 11,81 milioane de euro. Suma este în creştere faţă de anul precedent când a încasat 9,18 milioane de euro.

    Compania activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Agricost este deţinută de Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite şi are ca activitate principală cultivarea şi comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente.

    De asemenea, în topul beneficiarilor de subvenţii este completat de SC Smithfield România SRL, din judeţul Timiş, cu 8,58 milioane de euro, Avicola SA Buzău – 5,64 milioane de euro, Transavia SA din judeţul Alba – 5,28 milioane de euro, SC Intercereal SA din Ialomiţa – 4,9 milioane de euro, SC Vanbet SRL Vaslui – 4,42 milioane de euro, Emiliana West Rom SRL Timiş – 3,41 milioane de euro, SC Agrisol Internaţional RO SRL din Ialomiţa – 3,30 milioane de euro, SC Padova Agricultura SRL Brăila – 3,25 milioane de euro şi SC Maria Trading SRL din judeţul Călăraşi – 2,81 milioane de euro.

    Top 10 ferme care iau subvenții de la APIA

    1. Agricost din județul Brăila – 11,81 milioane de euro
    2. Smithfield România SRL, din judeţul Timiş, cu 8,58 milioane de euro;
    3. Avicola SA Buzău – 5,64 milioane de euro;
    4. Transavia SA din judeţul Alba – 5,28 milioane de euro;
    5. Intercereal SA din Ialomiţa – 4,9 milioane de euro;
    6. Vanbet SRL Vaslui – 4,42 milioane de euro;
    7. Emiliana West Rom SRL Timiş – 3,41 milioane de euro;
    8. Agrisol Internaţional RO SRL din Ialomiţa – 3,30 milioane de euro;
    9. Padova Agricultura SRL Brăila – 3,25 milioane de euro
    10. Maria Trading SRL din judeţul Călăraşi – 2,81 milioane de euro.

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a autorizat la plată, în campania aferentă anului 2019, respectiv în perioada 16 octombrie 2019 – 30 iunie 2020, suma de 2,89 miliarde de euro, din care 1,89 miliarde de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 598,06 milioane de euro măsuri implementate de APIA din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală prin PNDR 2014 – 2020 şi cofinanţare de la bugetul naţional, 241,68 milioane de euro ajutoare naţionale tranzitorii finanţate din bugetul naţional şi 161,33 milioane de euro Măsuri de piaţă, comerţ exterior, promovare produse agricole şi ajutoare de stat.

    În campania din 2019 au fost autorizaţi la plată 843.349 fermieri, reprezentând un procent de 99,87% din fermierii eligibili.

    Începând cu data de 16 octombrie 2020, APIA va acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe şi al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale. Nivelul plăţilor în avans va fi de până la 70% în cazul plăţilor directe şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.

    Totodată, APIA a informat că în ceea ce priveşte stadiul controalelor pe teren, până la începutul acestei săptămâni au fost controlaţi clasic pe teren un număr de 12.811 fermieri, ceea ce reprezintă un procent de 90,66% din totalul fermierilor din eşantionul de control.


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!