• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Îngrijirea rapiței de toamnă: Scopul principal este buna înrădăcinare a plantelor!

  agrointeligenta.ro -

  În ultimii ani, seceta este una dintre principalele probleme cu care se confruntă fermierii atunci când decid să semene rapiță. Umiditatea scăzută din sol este motivul pentru care culturile de rapiță germinează încet sau inegal, dezvoltarea lor inițială fiind extrem de dificilă.

  Ce efecte are lipsa umidității asupra dezvoltării culturii?

  Umiditatea insuficientă din sol afectează funcționalitatea rădăcinii astfel încât planta nu se mai hrănește adecvat. Acest lucru reduce considerabil capacitatea de regenerare. Rezultatul dezvoltării „sub stres” a plantelor este o rezistență redusă la temperaturi negative și dezvoltare întârziată în primăvară. Aceste 2 lucruri au ca efect ulterior obținerea unor randamente mai mici la hectar.

  Cunoaștem că plantele de rapiță trebuie atingă înainte de iernare următoarele stadii de dezvoltare:
  • 8 frunze
  • Diametrul coletului de min. 8 mm
  • Lungimea rădăcinii de min. 8 cm
  • Plantele trebuie sa dezvolte o rezetă joasă, nu alungită.

  Așa se caracterizează dezvoltarea optimă, facilitând obținerea unei rezistențe ridicate la iernare.
  Pentru a atinge aceste obiective, fermierii trebuie, în primul rând, să asigure înrădăcinarea profundă a culturii, stimulând-o toamna. Această stimulare va garanta nu numai o bună iernare a culturii, ci și un start bun în vegetație, primăvara.

  De ce este recomandată utilizarea unui stimulator complex?

  Deoarece numai în acest fel dezvoltarea plantelor poate fi influențată în stadiul inițial de dezvoltare și poate fi sprijinită tranziția spre nutriția autotrofă a tinerelor plante.
  Conținutul de macro și microelemente dintr-un stimulator complex servește drept nutrient pentru plantele tinere într-un moment în care rădăcina nu a reușit încă să ajungă la nutrienții disponibili în sol.
  Aminoacizii facilitează transportul nutrienților în plantă.
  Fitohormonii accelerează dezvoltarea unui sistem radicular puternic.
  Combinația tuturor ingredientelor active de mai sus reduce impactul negativ al secetei și al altor factori de stres asupra tinerelor plante.

  Ecofol propune cu succes produsul GROW FACTOR EVOLUTION, special creat pentru stadiile incipiente de dezvoltarea a plantelor. Produsul are un efect puternic de stimulare ce ajută la dezvoltarea sistemului radicular și facilitează absorbția îngrășămintelor de bază și a umidității din sol.

  GROW FACTOR EVOLUTION diferă de alte produse cu efect de stimulare nu numai prin compoziția sa bogată, ci și prin prezența acidului lactic specific, care are o origine microbiologică complet naturală (Lactobacillus Bulgaricus) și joacă rolul unui agent de chelatare natural. Datorită acțiunii sale, plantele prezintă o imunitate crescută și rezistență ridicată la atacul agenților fitopatogeni.
  Practic, prin aplicarea produsului GROW FACTOR EVOLUTION se îmbunătățește rezistența rapiței la temperaturile negative din timpul iernii, limitând extinderea tulpinii și stimulând meristemul lateral, îmbunătățind ulterior formarea ramificațiilor.

  Rapița prezintă un strat ceros pe suprafața foliară ce previne în general retenția și pătrunderea nutrienților.

  GROW FACTOR EVOLUTION conține atât un adeziv natural cât și un agent de umectare ce asigură dispersia optimă a soluției de stropit pe suprafața frunzelor și asigură absorbția acesteia de către plante.

  În fotografiile de mai jos se poate observa cum produsul GROW FACTOR EVOLUTION a acționat după doar 7 zile de la aplicare.

  GROW FACTOR EVOLUTION reprezintă o garanție pentru transformarea investiției de timp și bani în procesul de înființare a culturii într-o producție bună! Asigurăm fermierii că acum au la îndemână un produs bun și sigur pentru dezvoltarea culturilor de toamnă. Culturile vor ierna mai sănătos și mai sigur din punct de vedere al acumulării de nutrienți, ceea ce garantează o repornire bună în vegetație, primăvara„, rezumă Tatiana Mihailova – Director executiv al ECOFOL AD.

  Ecofol – Time for Success

  Echipa Ecofol România


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ministerul Agriculturii: Semințele de floarea-soarelui nu se pot trata cu neonicotinoide în campania de primăvară Hibrizii PIONEER câștigă încă o dată concursurile de productivitate din SUA! Tomatele, prima dragoste la Marcoser!

  Ultimele știri

  Sfârșit tragic pentru un bărbat de 44 de ani călcat de căruța cu care transporta gunoiul de grajd! Rulote cumpărate de o asociație pentru ca fermierii să își poată vinde brânza sau mieii de Paște! Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni!