• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum se face un brand naţional? Guardare Italia!

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de legume şi fructe din Italia vor fi sprijiniţi în eforturile lor de a şi consolida prezenţa pe pieţele internaţionale de o nouă campanie de branding naţional, informează FruitNet.

    Brandingul naţional se dovedeşte, aşa cum o dovedeşte experienţa ultimilor ani, a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare exporturile agricole ale unei ţări.

    Brandul italian – Italy, the beauty of quality – va fi sprijinit de mai mulţi exportatori, nu doar din industria alimentară, brandul va fi utilizat pentru a „scoate în faţă” şi a face mai vizibile legumele şi fructele din Italia, în comparaţie cu cele produse în alte ţării.

    Campania de branding naţional se va desfăşura în cadrul diferitelor târguri şi evenimente afaceri la care vor participa producători şi exportatori italieni de fructe şi legume.

    Brandul naţional nu va substitui identitatea produselor şi mărcilor italiene susţinute în cadrul campaniei de promovare, ci va sccentua pe „trăsăturile” comune care definesc „italienitatea” lor.

    „Bucătăria italiană” este a doua mare „bucătărie” a Vechiului Continent – după cea franceză – preparatele sale – de la simpla pizza, la diferitele feluri de pasta sau risotto – intrând în meniurile restaurantelor dar familiilor din întreaga lume – din SUA până China. Acest a este un atu important pentru italieni

    Ca regulă, brandingul naţional în ceeea ce priveşte promovarea fructelor şi legumelor mizează pe ideea că dacă doreşti să prepari un fel de mâncare „naţional” nu poţi folosi decât ingrediente din ţara respectivă şi nu din altă partă… să luăm cel mai simplu exemplu: bruschette-le nu pot fi făcute decât cu roşii din grădina lui Antonio – din a lui Gheorghe nu sînt la fel de bune.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii amână achiziția îngrășămintelor în așteptarea ploilor. Prețuri la azotoase și complexe în portul Constanța Legea dronelor agricole – în Parlament! Fermierii își vor înregistra dronele și vor notifica fiecare zbor la ANF Bacterie periculoasă, semnalată pentru prima dată în România. ANF: Zeci de hectare sunt afectate

    Ultimele știri

    Hectare întregi de porumb, culese noaptea de hoți. Paguba este uriașă Un fermier de 48 de ani din Timiș s-a spânzurat lângă ferma sa Șapte familii de fermieri s-au unit și și-au deschis propriul magazin de legume și fructe