• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum se face un brand naţional? Guardare Italia!

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de legume şi fructe din Italia vor fi sprijiniţi în eforturile lor de a şi consolida prezenţa pe pieţele internaţionale de o nouă campanie de branding naţional, informează FruitNet.

    Brandingul naţional se dovedeşte, aşa cum o dovedeşte experienţa ultimilor ani, a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare exporturile agricole ale unei ţări.

    Brandul italian – Italy, the beauty of quality – va fi sprijinit de mai mulţi exportatori, nu doar din industria alimentară, brandul va fi utilizat pentru a „scoate în faţă” şi a face mai vizibile legumele şi fructele din Italia, în comparaţie cu cele produse în alte ţării.

    Campania de branding naţional se va desfăşura în cadrul diferitelor târguri şi evenimente afaceri la care vor participa producători şi exportatori italieni de fructe şi legume.

    Brandul naţional nu va substitui identitatea produselor şi mărcilor italiene susţinute în cadrul campaniei de promovare, ci va sccentua pe „trăsăturile” comune care definesc „italienitatea” lor.

    „Bucătăria italiană” este a doua mare „bucătărie” a Vechiului Continent – după cea franceză – preparatele sale – de la simpla pizza, la diferitele feluri de pasta sau risotto – intrând în meniurile restaurantelor dar familiilor din întreaga lume – din SUA până China. Acest a este un atu important pentru italieni

    Ca regulă, brandingul naţional în ceeea ce priveşte promovarea fructelor şi legumelor mizează pe ideea că dacă doreşti să prepari un fel de mâncare „naţional” nu poţi folosi decât ingrediente din ţara respectivă şi nu din altă partă… să luăm cel mai simplu exemplu: bruschette-le nu pot fi făcute decât cu roşii din grădina lui Antonio – din a lui Gheorghe nu sînt la fel de bune.


    Te-ar mai putea interesa

    De ce se usucă pomii după plantare. Cauze, sfaturi Nicolae Cioranu, Asociația Păstorul Crișana: Nu ne explicăm de ce s-a prelungit interdicția la exportul de animale vii în UE Situație fără precedent în oierit. Nicolae Cioranu: Centrele de colectare sunt goale, cumpără animale doar când au contracte

    Ultimele știri

    Avans APIA 2025. Fermele care primesc 112 euro pe cap de animal Florin Barbu, mesaj ferm transmis comisarului Hansen: Agricultura are nevoie de un buget „suficient și corespunzător” Se așteaptă scumpiri mari la îngrășăminte în 2026. Prețurile, suportate de fermieri