• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvențiile APIA de 170 de euro la hectar – temă în campania electorală în Republica Moldova!

    Ionel Văduva -

    Subvențiile APIA, subiect de campanie în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cu sloganul electoral „Unirea pentru toți!”, candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a prezentat sistemul de subvenții din agricultura românească în comparație cu sprijinul mult mai mic pe care îl primesc fermierii moldoveni în prezent. Duminică, pe 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă speră ca poziționarea sa pro-europeană să îl ajute să câștige cât mai multe voturi la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

    Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, politicianul Dorin Chirtoacă face o comparație între ceea ce a reușit să ofere fermierilor statul moldovean ca despăgubiri pentru a contrabalansa efectele secetei asupra agriculturii, și ceea ce au primit până la urmă agricultorii de peste Prut.

    Chirtoacă a publicat o listă destul de bogată a subvențiilor încasate de producătorii din sectorul agrozootehnic românesc.

    Redăm mai jos postarea integrală a lui Dorin Chirtoacă:

    „UNIREA = Subvenții în agricultură – de la 170 euro/ha. Subvenția pentru tinerii fermieri este de 36 de euro/ha, iar plata pentru înverzire (practici agricole benefice pentru climă și mediu) circa 60 euro/ha. Fermierii mai primesc și un sprijin pentru speciile ovine/caprine – la 18 euro/animal. Guvernul român plătește despăgubiri pentru secetă minim 80% din cuantum. Subvenția pe suprafață ajunge la 170 euro/ha/an pentru fermierii care exploatează până-n 5 ha și 220 euro/ha/an pentru fermierii care exploatează între 5 ha și 30 ha. Pentru comparație, în RM (n.r. – Republica Moldova), suma subvenției cerute de agricultori în urma secetei a fost de 3.000 de lei/ha, în timp ce statul a putut asigura doar suma de 1.500 lei/ha. Unirea înseamnă siguranța zilei de azi și încredere în viitorul zilei de mâine. Unirea înseamnă restabilirea demnității naționale și respect pentru identitatea românească, furate de ocupația sovietică. UNIREA PENTRU TOȚI. La 1 noiembrie, votăm UNIREA!”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.

    Alegerile prezidențiale vor avea lor pe 1 noiembrie

    La 1 noiembrie 2020 vor avea loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, care reprezintă cel de-al patrulea scrutin prezidențial de la declararea independenței. Cetățenii vor alege șeful statului – garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale a țării. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice din opoziție și președintele în exercițiu în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

    Iată lista candidaților: 1) Renato Usatîi, Partidul Nostru!; 2) Andrei Năstase, Platforma Demnitate și Adevăr; 3) Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din Moldova; 4) Igor Dodon, candidat independent!; 5) Violeta Ivanov, Partidul „Șor”; 6) Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate; 7) Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale; 8) Dorin Chirtoacă, Blocul electoral Unirea.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români