• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • TRINITY de la ADAMA – erbicidul creat special pentru controlul buruienilor încă din toamnă

  agrointeligenta.ro -

  Trinity SC este un erbicid creat special de ADAMA pentru controlul buruienilor încă din toamnă! Erbicidarea de toamnă la cereale este o practică intens utilizată în Europa și a început să fie abordată și de către tot mai mulți fermieri din România. Schimbările climatice sunt resimțite tot mai frecvent, fapt ce îi determină pe fermieri să își adapteze tehnologia de protecție a culturilor agricole. Aceste schimbări determină apariția de toamne lungi și călduroase, astfel că buruienile sunt tot mai prezente în toamnă.

  Erbicidarea încă din toamnă este un răspuns prompt la cele mai întâlnite provocări ce apar în culturile de cereale păioase. De exemplu, atunci când toamnele prelungite cu temperaturi ridicate cresc perioada în care plantele de cultură sunt expuse concurenței buruienilor; fertilizarea se face înaintea erbicidării permițând buruienilor să se hrănească pe baza îngrășămintelor; primăvara ploioasă întârzie aplicarea tratamentelor.

  De ce este recomandată erbicidarea de toamnă cu Trinity

  Erbicidarea din toamnă este mult mai eficientă comparativ cu cea din primăvară datorită faptului că în toamnă buruienile sunt mai ușor de combătut în stadii incipiente de dezvoltare. Multe buruieni se dezvoltă bine în toamnă datorită precipitațiilor și temperaturii optime din sol și aer. Buruienile sunt mult mai competitive în toamnă, deoarece grâul se dezvoltă puternic abia în primăvară, când reușește să concureze buruienile. Competiția cu buruienile în toamnă are influențe negative asupra producției, chiar dacă se realizează o combatere bună în primăvară.

  Atunci când buruienile acoperă terenul în toamnă, în cultura de grâu, apar diverse probleme: solul rămâne rece o perioadă mai lungă de timp; se întârzie pornirea în vegetație primăvara; competiția cu buruienile debilitează planta de cultură; multe buruieni sunt “raiul” dăunătorilor pentru hibernare.

  ADAMA a creat un erbicid care combate atât buruienile cu frunza lată cât și buruienile graminee, fără a fi nevoie de un partener de amestec.

  Trinity SC permite aplicarea începând cu răsăritul culturii până în fenofaza de 3 frunze ale grâului, perioadă în care cultura poate fi sensibilă la alte tipuri de erbicide (hormonale). Oferă avantajul unei formulări moderne ce conține o serie de co-formulanți și adjuvanți care potențează la maxim sinergia celor trei substanțe active.

  Preluarea foarte rapidă atât prin rădăcini și foliaj generează un efect vizibil rapid, cât și un efect remanent ce protejează cultura de eventuale reinfestări.

  Erbicidarea în toamnă cu Trinity SC elimină tasarea solului în primăvară și aglomerarea lucrărilor.

  Echipa ADAMA este la dispoziția fermierilor cu detalii tehnice și comerciale legate de acest produs. Poți contacta reprezentantul ADAMA din zona ta folosind datele de contact: https://www.adama.com/romania/ro/contact

  Link către pagina produsului Trinity: https://www.adama.com/romania/ro/produse-pentru-protectia-plantelor/erbicide/trinity-sc.html


  Te-ar mai putea interesa

  Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu UPDATE. Proprietarul celui mai mare combinat de îngrășăminte din Ungaria – noi declarații despre sistarea producției MADR a dat derogare pentru tratarea semințelor de porumb și floarea-soarelui cu neonicotinoide

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina