• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adrian Pintea, APIA: Plata subvenției de 100 euro/UVM se face la sfârșitul lunii noiembrie!

  Roxana Dobre -

  Plata pentru ajutoarele privind susţinerea activităţilor agricole din sectoarele suin/avicol/bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 se face până la sfârșitul lunii noiembrie, anunță directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

  ”Avem aceste ajutoare temporare de stat pentru ajutorul acordat în contextul pandemiei de COVID-19. Până la finalul campaniei s-au depus un număr de 544 de cereri pentru sectorul bovin, 315 cereri pentru sectorul avicol și 299 de cereri pentru sectorul suin. Pentru aceste 3 scheme suntem în procesul de control administrativ și ne propunem ca spre sfârșitul lunii noiembrie să se facă plățile și pentru aceste 3 scheme”, a explicat șeful APIA Adrian Pintea în cadrul video-conferinței „Afaceri în agricultură”, organizată de grupul ”Bursa” care a avut loc astăzi, joi 29 octombrie.

  Reamintim că pentru sectorul bovin cererea de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative s-au depus la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, iar în situația în care dețin mai multe
  exploatații, la centrul județean APIA pe raza căruia au sediul social sau își au domiciliul, după caz.

  În ședința de Guvern din 27 august 2020 a fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19, având ca scop compensarea pierderilor în perioada cuprinsă între 1 martie – 1 iulie 2020.

  Astfel, pentru fermierii ce dețin în exploatație minim 91 de capete de bovine au fost alocate fonduri de la bugetul de de stat. Cuantumul sprijinului de stat este de 100 euro/cap femelă bovină adultă, vârsta minimă 24 luni, iar valoarea totală a schemei de ajutor este de 35.700.00 lei Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole suma totală nu poate depăși echivalentul în lei a 100.000 euro.

  Banii vor fi virați în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2020.

  Pentru a putea beneficia de ajutorul de stat, fermierii au avut de respectat următoarele condiții:

  a) să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE, în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020;
  b)să nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării Comisiei Europene;
  c) să nu se afle în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în evidențele Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice să nu fi fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la data de 31.12.2019
  d) beneficiarii trebuie să dețină minimum 91 capete bovine femele adulte cu vârsta de minim 24 luni înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Schemă nouă de plată pentru fermieri, notificată la Bruxelles. Oros: ”Comisia o va aproba cu siguranță” PLĂȚI SUBVENȚII APIA! Sumele pentru fermieri aprobate astăzi de Guvern!

  Ultimele știri

  Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă! ORDIN MADR: Ajutor de minimis de 18,5 milioane de euro pe an pentru fermieri!

  Căutare în articole