• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • O comună din România reduce cu 50% taxele și impozitele locale pe terenuri, clădiri și utilaje!

  Roxana Dobre -

  Taxe reduse într-o comună din România! După alegeri, noua conducerea a localității a decis să ia măsuri în sprijinul tuturor celor care locuiesc pe raza comunei Vladimirescu, cea mai mare din judeţul Arad. Administrația locală anunţă că va reduce taxele şi impozitele locale cu aproximativ 50% pentru anul viitor, revenind la nivelul acestora din 2019, măsură pentru care există consens politic la nivelul Consiliului Local. La Primărie localnicii plătesc impozitele pentru case, terenuri, inclusiv cele agricole dar și utilaje sau mașini.

  Primarul comunei Vladimirescu, Mihai Mag (PNL), a declarat luni, pentru Agerpres, că s-a luat decizia de a se reveni la nivelul taxelor din 2019, pe fondul nemulţumirilor exprimate de localnici după intrarea în vigoare în 2020. Primarul a explicat că taxele pentru 2020 au fost crescute automat cu aproximativ 50%, conform prevederilor Codului Fiscal, pentru că nu a existat consens politic pentru aprobarea taxelor propuse de administraţia locală.

  „La finele anului 2019, am propus un proiect care creştea taxele doar cu 4,1%, reprezentând indexarea minimă obligatorie prevăzută de Codul Fiscal, dar nu a existat consens politic pentru introducerea proiectului pe ordinea de zi a şedinţelor. Neavând un proiect adoptat, taxele şi impozitele locale din 2020 au crescut automat cu valoarea maximă prevăzută în Codul Fiscal, adică o medie de 50% la nivelul comunei Vladimirescu. A fost un oarecare şoc pentru mulţi locuitori, iar acum reparăm acest lucru şi revenim la nivelul taxelor din 2019, la care se aplică doar indexarea minimă obligatorie, care poate însemna câţiva lei la o casă sau un teren”, a spus Mihai Mag.

  El a precizat că există asigurat sprijinul necesar al consilierilor, în condiţiile în care PNL şi USR au format majoritate.

  „Din fericire, avem sprijin inclusiv de la PSD, au existat discuţii pe acest subiect. Toată lumea vrea reducerea taxelor, aşa că proiectul va fi supus votului în prima şedinţă ordinară, care va avea loc în a doua jumătate a lunii noiembrie”, a spus primarul.

  Unele taxe vor fi chiar mai mici decât în 2019

  Primarul a mai spus că în cazul anumitor taxe cuantumutul va fi chiar și mai mic decât în 2019, cum sunt cele pentru închirierea unor spaţii ale primăriei sau pentru eliberarea unor documente.

  „Tocmai pentru că traversăm vremuri dificile, oamenii trebuie sprijiniţi, iar după părerea mea rolul unei administraţii este acela de a fi alături de cetăţean, adică partenerul omului de rând”, a spus Mihai Mag.

  Conform proiectului publicat pentru transparenţă decizională, în cazul unei clădiri rezidenţiale cu suprafaţa de 160 metri pătraţi, impozitul va fi de 217 lei, faţă de 308 lei în 2020, iar pentru un teren de 650 metri pătraţi, impozitul va fi de 69 lei, faţă de 97 lei.

  Referitor la impactul bugetar, primarul a declarat că se vor pierde aproximativ 240.000 de lei în 2021.

  Comuna Vladimirescu, aflată lângă municipiul Arad, are aproximativ 15.000 locuitori, fiind cea mai mare din judeţ, din punct de vedere al populaţiei depăşind inclusiv oraşele, cu excepţia municipiului. Administraţia locală estimează că populaţia reală este de circa 18.000 persoane, însă mii de locuitori care şi-au construit case în noile cartiere rezidenţiale, dezvoltate în ultimii 20 de ani, au în continuare domiciliul în municipiul Arad.

  Bugetul anual al comunei este de peste 20 de milioane de lei. În 2019, când taxele nu erau încă majorate, bugetul a fost de 24.119.000 lei, din care 2.500.000 lei au reprezentat fonduri europene nerambursabile.


  Te-ar mai putea interesa

  Reacție oficială: Fermierii nu au putut aduna banii necesari pentru investiția în fabrica de la Luduș Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene Fermierii polonezi au blocat granițele! Niciun camion cu cereale din Ucraina nu mai poate intra!

  Ultimele știri

  Nu scăpăm de ger! Meteorogii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni Egiptul spune că vrea cereale românești, dar a cumpărat porumb direct din Ucraina Zeama bordeleză – prepare și utilizare. Când și cum se aplică la pomi și legume