• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministerul Economiei: Egiptul vrea să preia producția de tractoare românești U650!

    agrointeligenta.ro -

    Tractorul românesc Universal U650 – salvat de o companie din Egipt! Ministerul Economiei a anunțat public că o companie de stat deținută de Republica Arabă Egipt este dispusă să readucă pe piață celebrul utilaj agricol, cu desfacere pe piața africană.

    Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Iulian Cristian Simu, a avut luni – 2 noiembrie, o întrevedere, la Cairo, cu general locotenentul Abdel Moneem El-Terras, președinte și director general al Organizației Arabe pentru Industrializare (OAI). La întâlnire a participat și Mihai Ștefan Stuparu, ambasadorul României în Egipt, precum și reprezentanți ai unor companii românești.

    ”Dialogul s-a axat pe intensificarea relațiilor economice româno-egiptene și capitalizarea pragmatică a oportunităților de afaceri existente atât în industria de apărare și sectoarele conexe (IT, comunicații, securitate cibernetică etc), cât și în alte domenii de interes pentru ambele părți (agricultură, industria prelucrătoare, construcția de mașini-unelte etc)”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

    Secretarul de stat Iulian Cristian Simu a prezentat capacitățile industriei românești de apărare și importanța strategică a acestora în cadrul relațiilor economice bilaterale, având drept scop cooperarea pentru exportul de tehnică militară românească și pentru asigurarea de asistență tehnică în Republica Arabă Egipt. De asemenea, oficialul român a pledat pentru dezvoltarea de parteneriate între companiile românești și cele egiptene care să creeze premizele necesare pentru accesarea pieței egiptene sau pentru a dezvolta proiecte comune pe terțe piețe.

    Președintele AOI, Abdel Moneem El-Terras, și-a exprimat, totodată, convingerea că relațiile bilaterale dintre cele două țări vor continua evoluția pozitivă, inclusiv în plan economic și comercial. Din partea conducerii OAI a fost subliniată importanța creșterii investițiilor în Egipt și pentru realizarea de transfer tehnologic din România spre Egipt. În acest sens, partea egipteană a propus inițierea unui proiect de revitalizare a tractorului românesc U650 folosind cele mai noi tehnologii, pentru a satisface necesitățile piețelor africane.

    Discuțiile au continuat la nivel individual într-un format aprofundat între reprezentații companiilor românești și reprezentanții cu putere de decizie ai OAI din domeniile de interes prezentate anterior.

    OAI este o companie de stat care a fost înființată în 1975 și a fost formată inițial din reprezentanți ai R.A. Egipt, Arabiei Saudite, Uniunii Emiratelor Arabe şi Qatar-ului, pentru a coordona și controla dezvoltarea colectivă a industriei arabe de apărare. Începând din 1993, Egiptul este singurul stat membru al acestei organizații. OAI deține în portofoliu 12 fabrici și are aproximativ 16.000 de angajați, din care 1.250 sunt ingineri. OAI este una dintre cele mai mari companii din Egipt, cu interese de afaceri atât în sectorul industriei de apărare, cât și în cel al transportului civil.

    Republica Arabă Egipt reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în zona Africii. În primele 9 luni ale anului 2020, schimburile comerciale româno–egiptene au totalizat 452,58 milioane USD, din care exporturile României au reprezentat 364,17 milioane USD și importurile 88,41 milioane USD.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA – anunț pentru fermierii care încasează subvenții pe hectar și animale Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani Subvenții APIA 2025. Data la care începe depunerea cererilor pentru plata pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermierul Neculai Dulceanu renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro” Oierii, decizie tranșantă: Ori plafon de minim 50 de femele la ajutorul de 50 euro/cap, ori NIMIC! Prețurile la îngrășăminte continuă să crească și în februarie. Ureea, vândută cu 530 euro/tonă în Europa