• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anunțul ministrului Agriculturii pentru fermierii vor încasa subvenția de 1.375 de euro!

  Ramona Dascălu -

  Anunțul ministrului Agriculturii pentru fermierii vor încasa subvenția de 1.375 de euro! Ministrul Adrian Oros a anunțat la începutul acestei luni, în cadrul conferinței pe care a susținut-o la sediul ministerului Agriculturii, că bugetul alocat ajutorului de minimis pentru cultivarea usturoiului în acest an este de 1,5 milioane euro.

  De asemenea, ministrul Agriculturii a mai anunțat și faptul că în acest an numărul celor care vor beneficia de subvenția pe usturoi este de 1091.

  ”Schema de ajutor de minimis pentru programul de susținere a producției de usturoi a avut alocat un buget de 1,5 milioane euro, sunt 1091 de beneficiari”, a precizat ministrul Adrian Oros, în cadrul conferinței de presă.

  După un calcul simplu, împărțind bugetul total alocat ajutorului de minimis pentru cultivarea usturoiului la numărul total de beneficiari, aflăm că fiecare beneficiar va primi o subvenție în valoare de 1.375 de euro.

  Campania pentru ajutorul de minimis pentru cultivarea usturoiului nu s-a terminat însă, iar fermierii mai au la dispoziție 15 zile, până pe 20 noiembrie, pentru a-și valorifica producția și 22 de zile, până pe 27 noiembrie, pentru a depune documentele justificative care să ateste valorificarea producţiei se depun la direcţiile pentru agricultură judeţene,

  Pentru a beneficia de ajutorul de minimis, cultivatorii de usturoi trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  a) să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
  b) să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp;
  c) să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
  d) să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative (se iau în considerare următoarele: bon fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare).

  De asemenea, din acest an s-a introdus obligativitatea ca fermierul să țină un registru cu toate tratamentele fitosanitare aplicate culturii, dar și să depună odată cu restul actelor o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativteritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.

  Pentru obținerea sprijinului, solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a producției de usturoi au obligația să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, documente justificative care să ateste comercializarea producției de usturoi obținute pe terenul declarat, până la data de 27 noiembrie. Documentele justificative pentru valorificarea producției de usturoi sunt bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare.

  În cazul în care se constată încălcarea prevederilor prezentei hotărâri de către solicitanți, inclusiv prin depunerea la direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București a unor documente justificative neconforme cu realitatea, aceștia nu beneficiază de schema de ajutor de minimis.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Ordinul cu noile reguli pentru subvențiile APIA – retras de MADR! Fermieri disperați: ”O greșeală la intepretarea controlului prin teledetecție ne blochează plățile APIA!”

  Ultimele știri

  Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an Fonduri pentru investiții în ferme 2021. Sprijinul: minim 350.000 euro/fermă, maxim 1.500.000 euro/fermă