• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • REVOLTĂ ÎN RÂNDUL FERMIERILOR: NU ÎNCHIDEȚI PIEȚELE!

    Ramona Dascălu -

    Fermierii, reacții de nemulțumire și revoltă după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat închiderea piețelor! Foarte mulți producători de legume se întreabă ce vor face cu marfa și din ce vor trăi dacă piețele vor fi închise. Unii amenință chiar că vor ieși în stradă dacă această măsură de închidere a piețelor va fi pusă în practică de către autorități.

    Agrointeligenţa – AGROINTEL.RO a informat în premieră aseară toți fermierii despre noile restricții ce vor impacta și sectorul agricol din România. Purtarea măștii la fermă, la locul de muncă în aer liber, va deveni obligatorie de luni, 9 noiembrie, însă o altă măsură care îi lovește direct pe producătorii agricoli a stârnit un val de revoltă: închiderea piețelor și a târgurilor. Pe paginile Agrointeligența de pe Facebook, în grupuri, dar și pe pagina de Facebook a ministrului Adrian Oros, reacțiile curg începând de aseară, toate de nemulțumire!

    La ședința de Guvern de aseară, președintele Klaus Iohannis a anunțat că ”târgurile și piețele trebuie închise”, la scurt timp premierul Ludovic Orban a explicat și despre ce piețe este vorba. Acesta a spus că vor fi închise în special târgurile și piețele agroalimentare închise.

    Declarațiile primilor doi oameni din stat nu au rămas însă fără ecou în rândul fermierilor români care consideră măsură anunțată, atât de președinte cât și de premier, una care îi nedreptățește și care îi va duce în sapă de lemn.

    ”Piețele trebuie lăsate deschise……Un guvern care protejează marketurile”, arată fermierul Valentin Popa, la articolul cu închiderea piețețor, publicat pe pagina de Facebook a Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    ”Bravo, așa trebuie închise piețele și târgurile ca să moară de foame toți micii producători și să facă burta mare supermarketurile. După ce că a-ți distrus târgurile de animale cu toate bolile inventate, acum închideți și piețele de legume și fructe, gunoaie ordinare, să mâncați voi cu mamele voastre din marketuri, lăcuste ordinare ce sunteți”, este mesajul transmis de Adrian Pădurean autorităților.

    ”Închideți supermarketurile că acolo stau oamenii la cozi și se înghesuie, nu în piețe și târguri. Nu se duce niciun om să stea 3-4 ore în piață sau în targ pe când în supermarketuri DA”, este de părere Ramona Sîrbu.

    ”Piețele marea majoritate sunt mult mai aerisite decât magazinele! Cum să le închizi!!! Plus că termini producătorii autohtoni! De pandemie scăpăm dar de idioți pe care îi numim politicieni niciodată!”, a spus Ionuț Geageac.

    ”Unde vindem marfa dacă inchideți piețele? Dezastru, vrea să murim de foame. Sa rămână deschise pentru că din asta trăim. Producem legume și nu o să avem unde să le vindem. Să vă fie rușine”, este mesajul transmis autorităților de o Magdaleana Olah, o producătoare din Bihor.

    ”Și cu marfa ce facem, o aruncăm la gunoi? Noi am lucrat toata vara, la noi nu se gândește nimeni?”, se întreabă Eva Becze, o altă producătoare de legume.

    ”Păi și noi, producătorii, ce facem cu marfa? Unde o vindem? De unde trăim? Tu ai salariu, dar noi? Rușine pentru țara noastră cu așa gunoaie de președinte și premier! O să ieșim în stradă până la urmă că noi, populația, suntem mai puternici”, a spus și Sanda Potra, din județul Timiș.

    ”Păi dacă rămân piețele deschise pierd lanțurile de magazine internaționale!!!De ce să cumpărăm cartofi de la fermier și nu deia din Polonia!!! Trădători de neam și țară!!!”, este mesajul transmis de Marinel Batra.

    ”Bine că sunt deschise supermarketurile a căror venituri pleacă în afară!!! Nu este corect! Noi, cei care trăim din munca în agricultură, ce facem cu produsele????”, se întreabă Tereza Disca.

    ”Lăsați producători să își vândă produsele, tot așa te poți infecta și în magazinele mari!”, este îndemnul lui Florica Guti.

    De asemenea, și pe alte grupuri de Facebook dedicate fermierilor, oamenii au început să aibă reacții vizavi de această măsură a închiderii piețelor.

    ”Se discută despre închiderea piețelor și oboarelor, și aici ne gândim la Oborul Călărași, unde mulți producători locali, care nu au loc în alte piețe sau supermarketuri, își vând săptămânal producția proprie. Dacă se face asta să se închidă și supermarketurile. De ce e cel mai ușor să distrugi micul producător? Știe cineva vreun mic producător care a beneficiat de ajutor covid că i-a fost distrusă afacerea? Să nu ne mai uităm doar în sus la multinaționale, să privim și în jos către micul producator, el a fost aproape când nu se găsea nimic pe raft”, a arătat fermierul călărășean Puiu Ilisei într-o postare publicată într-un grup de Facebook dedicat producătorilor locali din județul Călărași.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial