• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Atacul lui PETRE DAEA: Închiderea piețelor otrăvește sufletul producătorilor agricoli!

  agrointeligenta.ro -

  A închide piețele agroalimentare, a le otrăvi sufletul producătorilor agricoli și a lăsa pe consumatori fără a avea posibilitatea procurării de alimente proaspete de la frații lor, este tot atât de dureros ca și coronavirusul. Este unul dintre mesajele transmise astăzi, vineri – 6 noiembrie, de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea. Într-o postare pe Facebook, Daea arată că nu există nicio logică pentru închiderea piețelor, măsură care urmează să intre în vigoare de luni, 9 noiembrie, la nivel național, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

  Iată, integral, ce spune fostul ministru Petre Daea despre măsura de închidere a piețelor agroalimentare închise:

  Șase noiembrie 2020 – ziua în care s-a deschis campania electorală și s-a anunțat închiderea piețelor agroalimentare.
  Mă întreb și ne întrebăm unde este logica si care este raționamentul?
  Oricât ai căuta, logica nu există.
  Raționamentul stă în lipsa de interes a guvernanților față de cei ce lucrează pământul, îngrijesc animalele și care muncesc din greu pentru a pune pe masa românilor hrana zilnică, care asigură existența fiecăruia.
  Fix la un an de guvernare liberală, producătorii sunt scoși din piețe, motivând că acolo este cuibarul bolii care a îngenunchiat lumea, iar leacul împotriva acesteia este departe de a fi găsit.
  Durerea pentru pierderea de vieți umane este acutizată și de această măsura nesăbuită de a închide piețele, unde amărâții de producători își caută câștigul muncii unui an agricol capricios, când, fără mijloace de protecție, au muncit zi si noapte, pentru a realiza produsele cerute de consumatori. Iar acum se văd scoși din piețe, neputându-și recupera cheltuielile și munca istovitoare a unui an agricol.
  Înțeleg și înțelegem toți că trebuie să facem eforturi pentru a putea ieși din această situație deosebit de grea.
  Nu trebuie să punem la îndoială existența acestui virus și nici gravitatea manifestării lui.
  Dar a închide piețele agroalimentare, a le otrăvi sufletul producătorilor agricoli și a lăsa pe consumatori fără a avea posibilitatea procurării de alimente proaspete de la frații lor, este tot atât de dureros ca și coronavirusul.
  Cunoscând și interpretând momentele dificile prin care trecem cu toții, socot că această măsură afectează grav, acum și pe termen lung, atât pe producătorii agricoli cât și pe consumatori.
  Cui servește o asemenea măsură?
  Nu cumva importului de produse agroalimentare ?
  Este o întrebare la care răspunsul se poate găsi și în:
  – abandonarea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea;
  – nepreluarea producției de legume din primăvara, (varza din spațiile protejate a fost consumată de animale, iar noi importam din piețe terțe);
  – neacordarea subvenției pentru ciclul doi la tomate;
  – nepunerea în funcțiune a unor spatii de depozitare și de prelucrare a legumelor (a se vedea fabrica de la Vidra);
  – altele.
  Opriți această măsură nesăbuită!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ORDIN DE MINISTRU: Modificări la plata APIA de minim 19.000 euro/an pentru fermieri! Reuşeşte doar cine are utilaje performante! Florea Băluță și-a înnoit ferma cu două tractoare şi două combine Massey Ferguson Marcel Pop – primul tânăr fermier care a primit teren de la ADS! Redevența pe an: 850 kg/ha!

  Ultimele știri

  Stratificarea pomilor înainte de plantare: ce este și cum se efectuează corect Mesaj pentru fermieri de 1 Decembrie – Ziua Națională a României! Fermierii, cu ochii pe conturi! Când se virează ajutorul pentru Covid-19 și Măsura 21?