• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Secretar de stat MADR: Subvenția de 100 de euro/bovină, achitată până pe data de 30 noiembrie!

  Roxana Dobre -

  ”Subvenția” COVID-19 va fi achitată până pe 30 noiembrie fermierilor, adică celor care cresc vaci, porci și păsări. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), George Scarlat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc duminică, 8 noiembrie, la Galați.

  Toate schemele pe sectorul COVID vor fi plătite până pe data de 30 noiembrie. Mă refer aici la sectorul zootehnic”, a arătat Scarlat.

  Despre aceste ajutoare de stat, care se plătesc din bugetul național, a vorbit și ministrul agriculturii Adrian Oros în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc, joi 5 noiembrie. ”Și avem aici toate aceste scheme: pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovin, Ordonanța 149, s-au depus 544 de cereri iar valoarea totală care poate fi acordată nu trebuie să depășească 100.000 euro iar cuantumul ajutorului de stat este de aproximativ 100 de euro pe cap. Pentru crescătorii din sectorul suin de asemenea există  299 de cereri de plată, pentru crescătorii din sectorul avicol de asemenea avem 315 cereri de plată, cuantumul fiind același 100 de euro pe unitate vită mare. Plățile pentru toate schemele vor fi plătite începând cu 25 noiembrie”, a spus Oros.

  Iată ce sume sunt prevăzute pentru fiecare schemă și care au fost condițiile:

  Sectorul bovin

  Banii vor fi plătiți fermierilor ce dețin în exploatație minim 91 de capete de bovine. Cuantumul sprijinului de stat este de 100 euro/cap femelă bovină adultă, vârsta minimă 24 luni, iar valoarea totală a schemei de ajutor este de 35.700.ooo lei. Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole suma totală nu poate depăși echivalentul în lei a 100.000 euro.

  Sectorul suin 

  Valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu poate depăși echivalentul în lei a 100.000 euro. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproducție (scroafe și scrofițe). Valoarea totală  a schemei de ajutor este de 119.560.000 lei.Beneficiarii acestei măsuri de sprijin sunt crescătorii care dețin animale din specia suine, respectiv, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, după caz, precum şi persoanele juridice care desfăşoară activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor.

  Sectorul avicol

  Ajutorul de stat se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, funcție de speciile și categoriile de păsări, respectiv, pui de carne, pui de curcă, găini ouătoare, găini rase grele și pui eclozionați. Valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne, pui de curcă și pui eclozionați, respectiv 0,014 UVM pentru găini ouătoare și găini rase grele. Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, iar valoarea totală a schemei de ajutor este de 109.800.00 lei.

  Potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind aprobarea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19 banii vor fi virați în conturile fermierilor până la data de 31 Decembrie 2020, ca termen limită.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Ordinul cu noile reguli pentru subvențiile APIA – retras de MADR! Fermieri disperați: ”O greșeală la intepretarea controlului prin teledetecție ne blochează plățile APIA!”

  Ultimele știri

  Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an Fonduri pentru investiții în ferme 2021. Sprijinul: minim 350.000 euro/fermă, maxim 1.500.000 euro/fermă