• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • RENTO 150 EC – noul erbicid pentru cultura de rapiță și sfeclă de zahăr. De la INNVIGO AGRO!

    agrointeligenta.ro -

    Unul dintre factorii limitativi de producție este infestarea terenurilor cu buruieni dicotiledonate și monocotiledonate. Deși în ultimii ani gradul de tehnologizare și tehnologiile agricole sau  intensificat, comparativ cu ultimul deceniu agricol, iar gama de substanțe active și produse comerciale s-a diversificat mult, gradul de îmburuienare al culturilor agricole este încă mare, rezerva de seminţe şi muguri vegetativi din sol fiind alarmantă.

    Buruienile pot fi atât specii de plante ruderale care se dezvoltă în flora spontană, cât și plante ale culturii anterioare care pentru cultura instalată sunt considerate buruieni sau samulastra de plante premergătoare cum ar fi: grâu, orz  triticale, pentru rapiță de toamnă sau  samulastra de floarea soarelui și porumb în culturile de grâu, iar în primăvară apare tot mai frecvent samulastra de floarea- soarelui în  culturile de prășitoare cum sunt porumbul și soia, semănat după  oleaginoase din cauza tipului de sămânță de floare folosită la culturile  anterioare.

    Infestarea cu buruieni monocotiledonate anuale și perene cât și dicotiledonate diferă între zonele  geografic  agricole, fiind influențate de tehnologiile de combatere a buruienilor aplicate, plantă  premergătoare, rotația culturilor, nivelul de fertilizare, condițiile climatice, mărimea și managementul fermelor. Astfel în  zone cu agricultură intensivă și ferme mari buruienile problema sunt reprezentate de specii de monocotiledonate anuale precum sunt în zona de sud și est: costrei  din samita și  rizomi, obsiga, mohor, coadă vulpii fără infestări cu graminee perene iar în zona de  vest sunt infestări cu iarba vântului, obsiga și odos sălbatic  și în centru și nordul țării pe lângă acestea se regăsesc în culturi și buruieni  graminee perene ca pirul târâtor, pirul gros și  costreiul din rizomi.

    Cunoaşterea speciilor de buruieni și interferenţa acestora cu plantă de cultură reprezintă elemente importante în efortul de reducere a infestărilor cu graminee din culturilor agricole. Erbcidele antigramineice care conțin substanțe active fluazifop-p butyl, propaquizafop, Quazilofop din categoria chimică aril-oxiacizi și aril fenoxi-propionati sunt selective pentru majoritatea speciile de plante dicotiledonate cultivate și se pot aplică în culturi  de la fenofaze incipente ale plantelor de 2-3 frunze adevărate până la 8-10 frunze ale  plantelor de cultură.

    De asemenea, folosirea repetată și în doze minim economice  față de normele omologate, calitatea și duritatea apei folosite la prepararea  soluțiilor, precum și aplicare erbicidelor antigramineice într-un interval de aplicare  tardiv pot determina aparția unor varietăți de buruieni rezistența la acțiunea unor anumite substanțe  active.

    La  apariția acestei situații se recomandă alternarea substanțelor active din componența produselor comerciale, folosirea în fenofaza optimă de  aplicare recomandată de producător, utilizarea unui adjuvant în condiții extreme ale climei, precum și verificarea și neutralizarea  durității apei folosite pentru soluția de  stropit.

    Tipuri de buruieni graminee anuale întâlnite în culturile  agricole coada vulpii, iarbă vântulu, iarba câmpului, meișorul, iarbă bărboasă, mohorul verde, costreiul din sămânță, firuța, raigras, samulastra de cereale și porumb, hirusor, obsiga și buruienile graminee  perene: pirul târâtor, pirul gros, costreiul din rizomi sunt întâlnite pe areale largi alături de  buruienile dicotiledonate.

    Pentru combatere buruienilor graminee anuale și perene, INNVIGO  AGRO vă prezintă începând din această toamna produsul RENTO 150EC:

    Mod de acțiune:

    RENTO 150 EC este un erbicid postemergent, selectiv cu acțiune sistemică. Substanţa activă absorbită prin suprafețele frunzelor, hidrolizează rapid în acidul fluazifop care este transportat în primul rând în floem și se acumulează în meristeme vârfurilor de creștere unde perturbă sinteza de lipide la speciile sensibile. Fluazifop-p-butil inhibă acetilul CoA carboxilază, enzimă care catalizează  etapa timpurie de sinteza a acizilor grași. Lipidele sunt componente importante ale membranelor celulare iar când acestea lipsesc, integritatea membranei celulare se deteriorează, în special în regiuni cu creștere activă, cum ar fi meristemele.

    Produsul este preluat de frunze și apoi transferat în rădăcinile buruienilor determinând inhibarea creșterii și dezvoltării acestora.

    RENTO 150 EC se aplică pe buruienile anuale, începând cu faza de  două  frunze până la începutul înfrățirii iar pe buruienile perene în faza când au 4- 10 frunze. Efectul erbicid este vizibil la 2-3 săptămâni după aplicare când vârfurile de creștere se colorează în nuanțe roșiatice. Creșterea intensă a buruienilor, vremea caldă și un sol suficient de umed accelerează acțiunea produsului. Vremea rece încetineşte acțiunea produsului, dar nu reduce eficacitatea acestuia. Ploaia sau irigarea efectuată la o oră după tratament nu reduce eficiența produsului. În condiții de  seceta prelungită, eficacitatea produsului poate fi mai redusă.

     

    INNVIGO  AGRO este un producător de produse pentru protecția plantelor care prezintă o  largă paletă de produse pentru de protecția culturilor de rapiță,  sfecla  de zahăr , cereale, porumb,  cartof, floare, măr, varză, ceapă  care se pot utiliza în tehnologii adaptate la  modificările climatice sau strategiile pe care fermierul le aplică în ferma sa.

    Soluții complete la costuri corecte!
    Innvigo – better chemistry

    Director Marketing &Dezvoltare,
    George Roiban


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!