Ştiri agricole

Mihai Răzvan Ungureanu îi cere președintelui Băsescu să trimită spre reexaminare Legea vânzării terenurilor

Preşedintele Partidului “Forţa Civică”, Mihai-Răzvan Ungureanu, va trimite un memorandum către şeful statului, Traian Băsescu, prin care îi va cere să trimită spre reexaminare Legea vânzării terenurilor agricole.

“Această lege, votată la final de sesiune Parlamentară, ne ia din timpul necesar iniţierii unei sesizări Constituţionale. Voi trimite un memorandum către Preşedintele Traian Băsescu, în care îi voi solicita să-şi exercite dreptul de a trimite legea spre reexaminare, în temeiul articolului 77 din Constituţia României”, a declarat fostul premier.

Legea vânzării terenurilor agricole a fost adoptată marți în Camera Deputaţilor, for decizional, astfel că persoanele fizice din UE vor putea cumpăra teren agricol în extravilan, începând cu 1 ianuarie 2014.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, arăta, în luna noiembrie, că ministerul pe care îl conduce a iniţiat acest proiect de lege deoarece, conform Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, de la 1 ianuarie 2014 se liberalizează piaţa funciară şi este important să existe norme care să reglementeze acest lucru.

Potrivit ultimelor date oficiale citate de bursa.ro, în ţara noastră, străinii deţin, indirect, aproximativ 10% din terenurile arabile, respectiv peste 800.000 de hectare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu