• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nu e glumă, e pe bune: Un kazah își face fermă de arici de carne

    agrointeligenta.ro -

    Serghei Bukushev, un agricultor din regiunea Astana, Kazahstan, intenționează să se implice în producția de carne de arici. Cel mia probabil în primăvară, el va pune bazele fermei care poate pretinde la titlul de cea mai extravagantă afacere din Kazahstan și nu numai.

    Fermierul este obsedat de afaceri exotice, potrivit presei. Serghei Bukushev a încercat deja să inițieze câteva afaceri, care nu au avut succes din cauza concurenței și a producătorilor europeni.

    De data aceasta, încă, agricultorul a decis să încerce ceva cu totul unic. ”Vreau să creez un brand care nu există nicăieri. Orice încercare de a transfera la noi ceva neobișnuit, care deja este cunoscut în străinătate, este sortit eșecului . Acolo există tehnologie , tradiție și niciodată nu se poate compara cu această calitate. Este nevoie de a face ceva nou pe plan local”, a declarat Bukushev.

    Ideea de a deschide apetitul lumii pentru gustul de carne de arici s-a născut după ce Serghei a fost ospătat de vânători familiarizați cu această delicatesă. El a apreciat că nimic nu este mai gustos decât un preparat din…arici.

    Ca și plan de afaceri, în primii ani, agricultorul are de gând să se ocupe exclusiv cu animale de reproducție. El a cumpărat deja o pereche de arici de la o întreprindere specializata din Ekaterinburg. Ca și piață de desfacere, el are în vedere ”să atace” Franța, unde numărul gurmanzilor este unul semnificativ, iar aceștia nu se tem să încerce gusturi noi. ”Conaționalii mei sunt rezervați în a experimenta, așa că vestul Europei, Occidentul, va fi locul unde intenționez să export producția de carne de arici”, a mai declarat Serghei Bukushev.

    Aricii sunt o sursă de hrană în multe culturi vechi. Aricii au fost consumați pe scară largă în Egiptul Antic și există mai multe rețete cu carne de arici datând de la sfârșitul Evului Mediu. În Orientul Mijlociu și în special în rândul beduinilor, carnea de arici este considerată medicament, și mult timp s-a crezut că vindecă reumatismul și artrita. O altă populație care este cunoscută în concepția populară ca fiind consumatoare de arici este cea romă.

    Sursa: fermierul.md


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA