• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lege promulgată! Gospodăria țărănească scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri!

  agrointeligenta.ro -

  Lege promulgată de președintele Klaus Iohannis pentru o nouă serie de facilități fiscale. De data aceasta, gospodăria țărănească este în centrul atenției, iar printr-un act normativ ce va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, gospodăria țărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri și clădiri. Cu o condiție: să fie înscrisă într-o cooperativă agricolă!

  Prin noua lege promulgată de președintele Iohannis vineri, 20 noiembrie, ”gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea și modul de autorizare a gospodăriei țărănești se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.

  Același act normativ introduce în Legea cooperației agricole și precizarea clară privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori. Astfel, se prevede ”scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016”.

  Iată modificările legislative aduse de Legea pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004 (PL-x 459/14.10.2019):

  La articolul 76 alineatul (1), literele b) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins:
  „b) scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole prevăzute la art. 6 lit. b) – e), astfel: pentru primii 5 ani de la începerea desfășurării activității în cazul celor nou-înfiinţate şi pentru o perioadă de 5 ani, pentru cele deja înfiinţate, care au realizat la data de 31 decembrie a anului calendaristic precedent o cifră de afaceri anuală netă de până la 10.000.000 euro, cursul de schimb fiind cel valabil la încheierea exerciţiului financiar în care s-a realizat cifra de afaceri;
  e) scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către
  cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016.”

  La articolul 76 după litera e) a alineatului (1) se introduce o nouă literă, lit. e1), cu următorul cuprins:
  „e1) scutirea cooperativelor agricole de la plata impozitului pentru clădirile și terenurile aflate în patrimoniu, utilizate pentru
  prestarea de servicii către membrii cooperatori;”.

  Noua lege va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutor de minimis pentru legume în 2021. Anunțul ministrului Oros despre cuantum și culturi eligibile! Pădurea Copiilor, un proiect care crește Arderea frunzelor – interzisă de luna viitoare! Amenzi usturătoare!

  Ultimele știri

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an