• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lege promulgată! Gospodăria țărănească scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri!

  agrointeligenta.ro -

  Lege promulgată de președintele Klaus Iohannis pentru o nouă serie de facilități fiscale. De data aceasta, gospodăria țărănească este în centrul atenției, iar printr-un act normativ ce va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, gospodăria țărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri și clădiri. Cu o condiție: să fie înscrisă într-o cooperativă agricolă!

  Prin noua lege promulgată de președintele Iohannis vineri, 20 noiembrie, ”gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea și modul de autorizare a gospodăriei țărănești se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.

  Același act normativ introduce în Legea cooperației agricole și precizarea clară privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori. Astfel, se prevede ”scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016”.

  Iată modificările legislative aduse de Legea pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004 (PL-x 459/14.10.2019):

  La articolul 76 alineatul (1), literele b) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins:
  „b) scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole prevăzute la art. 6 lit. b) – e), astfel: pentru primii 5 ani de la începerea desfășurării activității în cazul celor nou-înfiinţate şi pentru o perioadă de 5 ani, pentru cele deja înfiinţate, care au realizat la data de 31 decembrie a anului calendaristic precedent o cifră de afaceri anuală netă de până la 10.000.000 euro, cursul de schimb fiind cel valabil la încheierea exerciţiului financiar în care s-a realizat cifra de afaceri;
  e) scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către
  cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016.”

  La articolul 76 după litera e) a alineatului (1) se introduce o nouă literă, lit. e1), cu următorul cuprins:
  „e1) scutirea cooperativelor agricole de la plata impozitului pentru clădirile și terenurile aflate în patrimoniu, utilizate pentru
  prestarea de servicii către membrii cooperatori;”.

  Noua lege va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Gospodăria țărănească scutită de impozite! Legea a intrat în vigoare de astăzi! S-a dat legea! Fermierii din cooperative, scutiți de plata impozitului pe terenuri și clădiri! Fermier: ”Mai bine de un hectar de rapiță mi-a fost distrus de gunoaie! Autoritățile nu fac nimic!”

  Ultimele știri

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă!

  Căutare în articole