• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crescător acuzat că ține vacile subnutrite, în bălegar de un metru! Bovinele mor pe capete!

    Roxana Dobre -

    Vaci moarte în condiții suspecte într-o gospodărie! Autoritățile au supravegheat miercuri, 25 noiembrie, ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui crescător care este acum acuzat că ține animale în condiții greu de descris. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine – spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Primăria Sibiu spune că bărbatul a fost amendat în ultimii ani de nu mai puțin de 22 de ori, iar un executor judecătoresc a încercat de trei ori, fără succes, să-l determine pe bărbat să mute animalele într-un adăpost potrivit.

    Reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Primăriei Sibiu și a unei companii de salubrizare au fost prezenți în această dimineață pe strada Rozdești din cartierul Valea Aurie, unde au fost ridicate cadavrele a două vaci. Autoritățile spun că nu au încă toate datele necesare pentru a trage concluzii cu privire la cauza morții sau când ar fi survenit, cert este că acestea își duc traiul în condiții inimaginabile: stau în frig, în mocirlă și bălegar de un metru, par subnutrite și prezintă semne de violență.

    „Mi s-a spus că este un caz de bovine moarte. Știu că a fost prezent medicul veterinar oficial de stat acolo. Concluziile încă nu le am, însă ce pot spune este că medicul prezent la fața locului decide cum se face recoltarea, aceasta fiind necesară pentru a se determina dacă este prezentă boala vacii nebune. De asemenea, se face o dezinfecție locală, în adăpost”, a declarat directorul DSVSA Sibiu, Șerban Constantin Țichindelean, potrivit www.turnulsfatului.ro. Pe parcursul anului 2020, vecinii au făcut o serie de plângeri către Poliție cu privire la violențele la care sunt supuse animalele. În plus, locatarii din zonă spun că din cauză că nu primesc apă și mâncare vacile mugesc zi și noapte.

    Proprietarul a fost filmat de vecini cum lovea cu bâtele un vițel, încercând să-l facă să intre în pivnița casei. ”Mugesc de dimineața până seara, apoi nu ne lasă să dormim noaptea. Cele care au murit au zăcut în frig, în noroi până la burtă. Situația este neschimbată de ani de zile și degeaba tot facem sesizări, plângeri, nu s-a schimbat nimic. Acum doi ani a omorât în bătaie un cal în curte. Toată lumea se întreabă cum e posibil ca omul acesta să crească animale în oraș, în asemenea condiții, și nimeni să nu-i facă nimic?!”, spune una dintre vecine.

    Primăria Sibiu spune că bărbatul a fost amendat în ultimii ani de nu mai puțin de 22 de ori, iar un executor judecătoresc a încercat de trei ori, fără succes, să-l determine pe bărbat să mute animalele într-un adăpost potrivit.

    ”În data de 23.11.2020 Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului a primit o sesizare telefonică din partea unui medic din cadrul D.S.V.A. Sibiu cu privire la faptul că pe str. Rozdești, în curtea de la nr. 12, se află o vacă moartă de 3 zile.

    În data de 24.11.2020 o echipă de intervenție formată din reprezentanți I.S.U. Sibiu, ai Serviciul Salubrizare, Serviciului pentru situații de urgență și Poliția Locală din cadrul Primăriei Sibiu, precum și un reprezentant al Direcției Sanitar Veterinare Sibiu s-a deplasat la fața locului. S-a constatat faptul că la adresa indicată se aflau două cadavre de bovine, în stare avansată de descompunere. Acestea au fost scoase de către pompierii ISU din grajdurile cetățeanului și predate operatorului de salubrizare Soma S.R.L. pentru gestionare. Cetățeanul a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei. Precizăm că cetățeanul în cauză a fost amendat de Poliția Locală de 22 de ori în decursul ultimilor ani pentru creșterea animalelor mari în municipiu, fapt care contravine normelor locale. Pentru că cetățeanul a refuzat continuu să se conformeze și să mute animalele într-o locație în afara municipiului, pe lângă amenzile aplicate, în anul 2018 Poliția Locală a promovat o acțiune în instanță pentru a-l obliga pe cetățean să mute animalele. Acțiunea a fost admisă de către Tribunalul Sibiu  la sfârșitul anului 2019. Pentru punerea acesteia în aplicare un executor judecătoresc împreună cu un echipaj din cadrul Poliției Locale în luna martie 2020 au notificat la fața locului cetățeanul ca în termen de 3 săptămâni să mute animalele la un alt adăpost, situat în afara Municipiului Sibiu. Acesta nu s-a conformat notificării, ulterior fiind făcute încă trei acțiuni împreună cu executorul judecătoresc, fără rezultat însă. Precizăm că intervenția executorului pentru îndepărtarea animalelor nu este posibilă, având în vedere că titlul executoriu îl obligă pe cetățean să le mute și astfel intervenția unei terțe părți nu este permisă”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till