• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Microgranulatele – o nouă abordare pentru agricultura în schimbare!

  agrointeligenta.ro -

  Anul agricol 2020 ne-a demonstrat încă o dată că agricultura ne provoacă în fiecare an.  Este necesară o schimbare de abordare pentru a găsi varianta de fertilizare potrivită pentru ferma dumneavoastră. Nutriția plantelor, ca știința, ne arată că multe lucruri s-au schimbat și acele X kilograme de azot necesare pentru obținerea a 1000 de kilograme de producție nu sunt corecte, fiind ușor de argumentat cu dovezi.

  Noua generație de fertilizanți/îngrașăminte au arătat că agricultura curată, prietenoasă cu mediul înconjurător, este în sinergie cu agricultura profitabilă. Microgranulatele încă sunt considerate un lux, dar acestea au devenit o necesitate în actualele condiții pedoclimatice, deoarece startul unei culturi este extrem de important pentru manifestarea unui potențial ridicat de producție.

  Microgranulatele – o soluție pentru a pregăti plantele să producă mai mult în 2021

  Aplicarea localizată, odată cu semănatul, a unui îngrășământ de sol starter, contribuie semnificativ la o absorbție mai bună a substanțelor nutritive de către plante în primele faze de vegetație. Acest lucru este benefic pentru plantele tinere, care încă au rădăcinile mici și, implicit, o suprafața mai mică de absorbție.  Îngrășămintele starter sunt utilizate pentru a accelera creșterea plantelor în primele faze de vegetație.

  Avantajele utilizării îngrășămintelor starter

  Principalul avantaj al îngrășămintelor starter îl reprezintă faptul că plantele pot fi ajutate să răsară mai repede și în mod uniform, ceea ce reprezintă primul pas spre o cultură reușită.

  Dezvoltarea mai bună a aparatului radicular permite realizarea unor sporuri mai mari de producție. Cele mai importante funcții pe care le are rădăcina sunt: fixarea plantei de sol și absorbția elementelor nutritive și a apei din sol. Cu cât rădăcinile sunt mai bine dezvoltate, cu atât plantele depășesc mai ușor perioadele de secetă.

  Compania Naturevo vă pune la dispoziție două produse microgranulate care au confirmat că utilizarea lor influențează pozitiv producția/randamentul la culturi: Best Starter Maximum C+ și Easy Start.

  Best Starter Maximum C+

  Este un îngrășământ starter cu o formulare inovatoare, microgranulată. Conține ingrediente de cea mai bună calitate, iar datorită compoziției sale garantează absorbția substanțelor nutritive în timpul perioadei de germinație și de răsărire a plantelor. Acest îngrășământ poate fi utilizat pentru toate tipurile de culturi. Datorită prezenței unei matrici organice, pe bază de humofolați, dezvoltarea sistemului radicular este accelerată, iar absorbția nutrienților din sol se face mai bine.

  Asigură raționalizarea dozelor de îngrășăminte folosite la culturi, reducând până la minim pierderile de azot prin levigare și retrogradarea fosforului. Nivelul de utilizare al fosforului se apropie de 100% atunci când îngrășământul este aplicat localizat, în imediata apropiere a plantelor. Microelementele prezente în Best Starter Maximum C+, precum borul, manganul și zincul, favorizează dezvoltarea culturilor și absorbția nutrienților chiar și în condiții climatice critice.

  Humofolatii, ca și compuși aflați în componența fertilizantului, fac din produsul Best Starter Maximum C+ un produs premium cu numeroase efecte pozitive asupra plantelor, astfel:

  Easy Start

  Este un îngrășământ starter cu o formulare microgranulată. Conține ingrediente de cea mai bună calitate, iar datorită compoziției sale, garantează absorbția substanțelor nutritive în timpul perioadei de germinație și de răsărire a plantelor. Acest îngrășământ poate fi utilizat pentru diferite tipuri de culturi.

  Easy Start asigură raționalizarea dozelor de îngrășăminte folosite la culturi, reducând până la minim pierderile de azot prin levigare și retrogradarea fosforului. Nivelul de utilizare al fosforului se apropie de 100% atunci când îngrășământul este aplicat localizat, în imediata apropiere a plantelor. Microelementele prezente în Easy Start precum borul, manganul și zincul, favorizează dezvoltarea culturilor și absorbția nutrienților chiar și în condiții climatice critice.

  Cum se aplică îngrășămintele Best Starter Maximum C+ și Easy Start

  În cazul culturilor de cereale, îngrășămintele se pot aplică cu aplicatorul pentru microgranulate, pe rânduri dese. Pentru culturile de porumb, floarea-soarelui, sfeclă, rapită și legume se folosește aplicatorul pentru microgranulate pe rânduri rare, însă dozajul diferă în funcție de cultură.

  Ținând cont de toate avantajele pe care le oferă aceste îngrășăminte, Naturevo recomandă utilizarea produselor Best Starter Maximum C+ și Easy Start pentru culturile de grâu, porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, soia, leguminoase, rapită și legume (câmp, seră, solarii).

  Microgranulatele pot  fi utilizate pe orice tip de sol, sunt ușor de transportat și depozitat și oferă rezultate vizibile încă din primele stadii de vegetație ale plantelor. De asemenea, îngrășămintele starter dau rezultate excepționale la înființarea plantațiilor perene (vie-pomi) dacă sunt aplicate la plantare.

  Contactați reprezentantul Naturevo din zona dumneavoastră pentru a afla ce produs se potrivește în fermă și cum puteți primi GRATIS aplicatorul pentru microgranulate!


  Te-ar mai putea interesa

  România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial Porumb de 12 to/ha, distrus de secetă în numai 2 zile. Fermier: ”Nu am mai pățit așa ceva!” Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi

  Ultimele știri

  Pesta oilor și caprelor se extinde: 5 noi focare de boală. Încă 50.000 de animale – sacrificate și îngropate Oierii și autoritățile – decizie la ANSVSA: Exportul de ovine rămâne deschis, se pregătesc culoare verzi Mugurel Drăgănescu, AGVPS: Îndemnăm vânătorii să aplice responsabil vânarea ursului, conform legii