• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii chemați de urgență la APIA deși nu sunt în eșantionul de control!

  Roxana Dobre -

  Fermierii chemați de urgență la APIA deși nu sunt în eșantionul de control! Verificările prin teledetectie al fermierilor i-a vizat și în acest an și pe fermierii care nu erau în eșantionul de control, dar au avut vecini cu terenuri care se aflau în control pentru Campania 2020. Potrivit unui buletin informativ al APIA Gorj, au fost programați la clarificări toţi fermierii care au declarat parcele în acelaşi bloc fizic (BF), indiferent daca sunt sau nu controlaţi prin teledetecţie.

  ”Ca urmare a solicitărilor de clarificare primite, fermierii s-au prezentat la acțiunea de follow-up, unde li s-au adus la cunoștiință neconformitățile constatate la controlul prin teledetecție și li s-a înmânat declarația (Anexa 4) pentru completare, luare la cunoştinţă, semnare şi datare”, arată oficialii APIA.

  Conform calendarului de activități al APIA aceste activități de follow-up s-au desfășurat în perioada 4 – 18 noiembrie.

  Funcționarii s-au întâlnit cu fermierii la sediile APIA

  Clarificările pentru controlul prin teledetecție nu au fost posibile să se facă decât cu prezența fizică a fermierilor la sediile APIA unde au depus cererea unică. Potrivit APIA Gorj, au fost organizate 20 echipe de follow-up a câte doi functionari publici din cadrul centrelor locale sprijinite de inspectori de teren din cadrul Serviciului Control pe teren.

  Intâlnirea cu fermierii pentru clarificări s-a realizat pe baza de grafic de programare, la sediile centrelor locale ale APIA Gorj, iar atunci când situația a impus și prin deplasare la sediul unităților administrative teritoriale de care fermierii aparțin. La programarea întâlnirilor cu fermierii, s-au avut în vedere, în afara codurilor de neconformitate care necesită clarificări şi aspecte ale cultivărilor comune, și eventualele cazuri de supradeclarare ale blocurilor fizice.

  ”La această dată, Centrul Județean APIA Gorj a finalizat această primă etapă a acțiunilor de follow-up (reinterpretarea rezultatelor din teledetectie)”. mai arată sursa citată.

  Fermierii aflați la teledetecție au intrat și la plata avansului

  Potrivit datelor APIA, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie sunt eșantionați 39.988 de fermieri. Conform declarațiilor șefului APIA, Adrian Pintea, dosarele pentru verificările prin teledetecție au fost în mare parte finalizate astfel că foarte mulți fermieri au fost trecuți pe lista albă de plată!

  ”Dosare pentru teledetecție se deblochează zilnic și intră la plată. Momentan sunt cam 60.000 de dosare blocate pe diferite spețe dar care, repet, se lucrează pentru rezolvarea acestora și zilnic intră pe listele de plată astfel încât până la 30 noiembrie să îi plătim pe absolut toți. Cine nu intră la plata avansului se va afla pe primele liste de la plățile finale”, a explica șeful APIA într-o declarație acordată Agrointeligența-AGROINTEL.RO în data de 19 noiembrie.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA pentru vaci de carne în 2021: condiții, rase eligibile, acte necesare, plăți Subvenții APIA 2021. Unde găsesc fermierii informații despre plățile din acest an Subvențiile APIA pe care le vor încasa fermierii în acest an au fost publicate în Monitorul Oficial

  Ultimele știri

  Europarlamentarul Dan Motreanu: Mecanismul European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, estimat să intre în vigoare în 2023 Rețeta batoanelor cu miere a ajutat-o pe Liza Mămăligă să facă din stupina familiei un brand Bugetul pe anul 2021 – adoptat în Parlament! Primele subvenții APIA deblocate pentru fermieri!