• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Helesun, Bravo, Alvarez și Florasun – patru hibrizi de floarea-soarelui recomandați pentru fermele din România

  agrointeligenta.ro -

  Genetică de floarea-soarelui adaptată condițiilor de cultură din România, un program de ameliorare din care sunt obținuți hibrizii pe care fermierii îi pot cultiva în siguranță și de la care pot aștepta producții maximizate! Compania Donau Saat are în spate o muncă de 5 ani în România, cu specialiști dedicați pentru floarea-soarelui. Efortul deosebit si constant depus în programul de ameliorare este important si conduce la satisfacții importante și producții pe măsură pentru fermierii care aleg sămânța de la Donau Saat.

  ”În fiecare an, creăm linii noi de floarea-soarelui, cu toleranță la principalele boli pe care le întâlnim la această cultură. Sămânța care se obține în programul de ameliorare este înmulțită apoi în tunele izolate. Producţia obținută în aceste tunele este folosită apoi anul următor pentru multiplicarea liniilor în spații izolate, ca peste încă un an, să fie folosită în crearea hibrizilor F1”, a explicat Nicolae Boaghe, ameliorator Donau Saat.

  “Avem ca si obiective principale creșterea producției la hectar, obtinerea de hibrizi cât mai timpurii. Noi avem oportunitatea de a efectua două sezoane anual: unul în România, iar al doilea în emisfera sudică, in Chile”, a declarat și Andreea Teodorescu, Coordonator program floarea-soarelui Donau Saat.

  Departamentul de Cercetare și Ameliorare din cadrul Donau Saat își desfășoară activitatea în Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare de la Drăgănești-Vlașca, din județul Teleorman. Acolo sunt observați hibrizii de floarea-soarelui, atât cei toleranți la erbicide pe bază de tribenuron-metil, cât și cei toleranți la erbicide pe bază de imazamox.

  Iată patru hibrizi de floarea-soarelui pe care fermierii români se pot baza și pe care îi pot semăna în primăvară din portofoliul Donau Saat:

  Helesun SU este unul dintre hibrizii noi de floarea-soarelui din portofoliul Donau Saat, pretabil tehnologiei SULFO (toleranţă la erbicide pe bază de tribenuron-metil), care se remarcă printr-un habitus compact, ce-l face potrivit pentru densități ridicate la semănat. Are un calatidiu convex și prezintă toleranță la Plasmopara și Sclerotinia. În plus, este tolerant și la Orobanche până la rasa E.

  DS Bravo SU este floarea-soarelui cu care Donau Saat s-a impus pe piața din România, cu toleranţă la erbicidele pe bază de tribenuron-metil. Are o maturitate semitimpurie și prezintă un potențial de producție foarte ridicat şi constant. Rezistă bine la atacurile de mană.

  Alvarez IR este un hibrid consacrat în cultura de floarea-soarelui din România, potrivit și în zonele cu infestare masivă de Orobanche, fiind pretabil tehnolgiei IMI (rezistenţa la erbicide pe bază de imazamox). Tolerează seceta și arșița și asigură producții bune şi stabile. Acest hibrid aduce fermierilor producții peste 4 tone la hectar.

  Florasun, un alt hibrid pentru tehnologia IMI, din generaţia nouă de hibrizi de floarea-soarelui marca Donau Saat, are o talie medie-înaltă, care ajunge până la 190 de centimetri, iar punctele sale forte sunt stabilitatea productivă, toleranța bună la boli, tulpina flexibilă și adaptabilitatea la tehnologii intensive. Este un hibrid cu adaptabilitate foarte bună la diferite condiţii de tehnologie şi/sau climă.

  Mai multe informații despre portofoliul de floarea-soarelui Donau Saat se găsesc pe site-ul companiei, www.binealegibineculegi.ro


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Președintele ANSVSA: În 2021 avem deja trei focare de scrapie, în trei județe diferite Deputat: ”Fermierul român este unul dintre cei mai harnici fermieri din UE, dar abia subzistă de la o recoltă la alta” Campania de Primăvară 2021 Deutsche Leasing pentru achiziția de echipamente agricole

  Ultimele știri

  Perioada din an în care pășunatul pe terenuri agricole este interzis – lege promulgată Ce trebuie să știi despre subvenția la cultura de usturoi în 2021 Inventar la ovinele înscrise în Registrele Genealogice. Termen limită: 28 aprilie