• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Neață Împăratu, membru în Forța Fermierilor: ”Avem nevoie să punem ideile valoroase la un loc și să ne zbatem pentru transpunerea lor în practică, indiferent de guvernare”

  Daniel Befu -

  Neață Împăratu a devenit inginer zootehnist în 1984. A lucrat la IAS Focșani, iar după aceea, din 2002, s-a privatizat. Fermierul vrâncean e crescător de Bălțată Românească, având un efectiv de circa 300 de capete. Totodată deține și o componentă vegetală de 550 ha, care asigură baza de furajare pentru zootehnie. Producătorul a decis să intre în Asociația Forța Fermierilor fiindcă vrea ca agricultura din România să se miște doar în direcția bună.

  ”M-am înscris în Forța Fermierilor ca să fim o forță în fața celor care nu iubesc agricultura. Când zic că nu iubesc agricultura, mă refer la toate ramurile ei, de la cultura mare, până la horticultură și zootehnie. Cred că sunt mulți care nu iubesc agricultura, odată ce nu privesc asupra ei. Sunt mulți care nu înțeleg importanța agriculturii. Eu așa înțeleg. Eu zic că noi, ca membri trebuie să ținem cât mai aproape, să avem o legătură cât mai strânsă și să ne și întâlnim cât mai repede, iar pe perioada pandemiei să găsim o soluție tehnică tip videoconferință, în care să ne strângem toți și să ne spunem părerea. Avem nevoie să punem ideile valoroase la un loc și să ne zbatem pentru transpunerea în practică a acelora dintre idei care vin în sprijinul agriculturii, indiferent cine vine la conducere. Că azi e PNL, mâine e PSD, poimâine e AUR, sau cine-o veni, agricultura trebuie să țină un drum drept până în 2050”, a spus fermierul.

  Acesta este de părere că alături de învățământ și de sănătate, agricultura e unul din cei 3 factori cheie pentru care trebuie să fie o linie dreaptă de ordin strategic, indiferent cine vine la guvernare. ”Avem nevoie de stabilitate. În anul ce vine trebuie ca Forța Fermierilor să militeze ca parlamentarii și europarlamentarii români să se bată pentru fermierii români și pentru binele agriculturii României. De asemenea trebuie ca Forța Fermierilor să vină cu idei pentru soluții la nivel de autorități, de diminuare a impactului secetei. Avem mare nevoie de soluții și conștientizăm acest lucru mult mai bine, după ce-am pățit anul acesta, cu seceta. Trebuie să militeze pentru extinderea sprijinului investițiilor în irigații, pentru implementarea de sisteme de stimulare artificială a ploii, care sunt utilizate cu succes în unele state dezvoltate. Trebuie ca Forța Fermierilor să își înțeleagă importanța misiunii, pentru că totul pleacă de la mâncare. Dacă nu ai mâncare ca țară, ești falită. De asemenea trebuie să presăm guvernanții să identifice metode inovative de aducere la suprafață a economiei subterane. Dacă pentru fiecare produs cumpărat, cumpărătorii ar cere bon fiscal, asta ar ajuta indirect și producătorul român care lucrează legal, în fața concuerenței neloiale”, crede Neață Împăratu.

  Despre Asociația Forța Fermierilor  puteți citi aici: FORȚA FERMIERILOR are personalitate juridică! Pornim la luptă pentru drepturile dumneavoastră! Vă așteptăm alături de noi!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Asociația Forța Fermierilor îi cere Ministrului Agriculturii să organizeze o dezbatere privind situația din zootehnie! Felicitări, domnule Oros! Ați dat ordonanța pe despăgubiri, ați transparentizat consultările pe PNS. Asociația Forța Fermierilor vă întinde mâna! Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni!

  Ultimele știri

  Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu! Alertă emisă de ANM! Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic care poate atinge 70 km/h! ”Legumicultorii trebuie să cultive ce le dictează piaţa, nu roşii că aşa a spus Oros sau Daea”