Deputații din Comisia de agricultură au votat mărirea salariilor pentru funcționarii APIA din toate județele
Roxana Dobre -Funcționarii APIA din cadrul centrelor județene și locale vor avea salariile majorate. Este votul exprimat de Comisia de agricultură din Camera Deputaților care a dat aviz favorabil unui proiect de lege care prevede ca salariații din țară ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să aibă aceleași salarii cu cei de la APIA Central, care lucrează la București.
Proiectul de Lege pentru modificarea Legii cadru nr. 153/2017 a fost avizat pozitiv în ședința de marți, 14 februarie, a Comisiei pentru Agricultură din Camerei Deputaților. Vestea bună a fost dacă de președintele Comisiei, Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook.
”O veste bună pentru angajații din cele 42 de centre județene și cele 262 de centre locale ale Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură. Am votat și am dat raport pozitiv, în ședința de azi, a Comisiei pentru Agricultură, Proiectului de Lege pentru modificarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, inițiativă legislativă a parlamentarilor de Olt”, a precizat Florin Barbu pe pagina sa.
Funcționarii APIA din țară vor primi salarii egale cu cei de la aparatul central
Conform lui Florin Barbu, prin proiectul de lege votat astăzi se va permite ca salariile funcționarilor din teritoriu să fie similare cu cele ale angajaților APIA din aparatul central, care este amplasat în Capitală.
”Personalul din toate centrele APIA din teritoriu va beneficia de salarii de bază similare cu cele ale personalului APIA din aparatul central. Este un demers normal și corect față de angajații unei instituții care a avut o rată anuală de absorbție a fondurilor europene de 96%, fiind una dintre cele mai performante instituții. Vorbim de un volum mare de muncă, 850.000 de cereri de plată anual, pentru 9 milioane de hectare, de peste 100 de de scheme/măsuri și submăsuri de plată de care se ocupă angajații APIA”, a mai punctat șeful Comisiei pentru Agricultură.
Acesta a completat că proiectul va fi dezbătut în Comisia de Muncă și apoi va merge la vot în Camera Deputaților, care este for decizional. Doar după acești pași proiectul va putea trimis la promulgare la președintele României, Klaus Iohannis, iar după ce va fi publicat și în Monitorul Oficial va intra în vigoare.