• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Declaraţia unică – formular fermieri 2021. Termen limită nou pentru depunerea la ANAF

  Roxana Dobre -

  Declarația unică ce trebuie depusă la ANF în 2021 de către fermieri. Data limită pentru înregistrarea formularului 212 ”Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” se modifică în acest an. Noul termen este 25 mai, în loc de 15 martie. La acest moment, ANAF a pus în dezbatere un model de formular nou pe care fermierii trebuie să îl completeze și să îl depună.

  Ce venituri se declară în declația unică

  Prin intermediul declaraţiei unice depuse anul acesta, contribuabilii vor declara ce venituri au avut în 2020, dar şi ce venituri estimează că vor avea anul acesta. Declaraţia unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o forma de asociere, venituri/pierderi din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursa, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole, piscicultura şi/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse (de exemplu: câştiguri din transferul de moneda virtuala sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţa).

  Declaraţia unică se depune şi de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România (de exemplu: venituri din activităţi independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

  Un nou model propus pentru declaraţia unică

  Conform unui anunț postat pe pagina Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru anul 2021 sunt necesare o serie de schimbări pentru modelul declarației unice,  pentru a include în formular, printre altele, două secţiuni distincte pentru stabilirea şi declararea obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice care au primit indemnizaţii de sprijin de la stat, în 2020, în valoare de 4.072 de lei brut, lunar, pe perioada întreruperii activităţii.

  Aceștia trebuie să achite impozitul de 10% pentru aceste sume, dar şi contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS). În total, 41,5% din sumele oferite ca indemnizaţii de sprijin se vor întoarce în contul statului, sub formă de taxe.

  Noul formular care se află în faza de proiect îl găsiți aici: AnexaDECL_UNICA2020-2021_31122020


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Formo – brânza fără lapte, a reușit să strângă o finanțare record pentru creșterea producției Jean Ionescu, Corteva Agriscience: ”Atât în România cât și în Republica Moldova, suntem furnizorul numărul 1 pentru fermieri” Mihai Solomei, director general Al-Dahra Agricost: Toți fermierii – mici și mari, împreună. Politicile trebuie gândite pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”