• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Combinatul Azomureș și-a reluat producția normală, după ce o pană de curent a afectat una dintre instalații

    Angelica Lefter -

    Activitatea combinatului Azomureș a revenit la normal după trei zile în care una dintre instalațiile sale a fost afectată de o avarie din sistemul național de transport al energiei electrice.

    Producția de îngrășăminte a combinatului Azomureș din Târgu Mureș a fost reluată de luni, 11 ianuarie 2021, în parametri normali. Anunțul vine după ce activitatea unei instalații a fost afectată de avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice, care s-a produs pe 8 ianuarie, la sfârşitul săptămânii trecute.

    ”Instalaţiile de pe platforma Azomureş funcţionează la parametri normali după incidentul de vineri, 8 ianuarie 2021, când o pană în reţeaua naţională de transport a energiei electrice a afectat mai multe judeţe din nord-vestul României. Astfel de evenimente ar trebui să se întâmple foarte rar şi dovedesc necesitatea unei infrastructuri adecvate la nivel naţional şi european. Ultima situaţie similară a fost înregistrată de Azomureş în 2015. Instalaţiile de pe platforma Azomureş sunt echipate cu sisteme independente de blocare şi există proceduri clare de oprire. Evenimentul a confirmat, de altfel, respectarea procedurilor de oprire. La nivelul companiei a fost demarată o investigaţie internă pentru a identifica oportunităţile de îmbunătăţire. Impactul asupra mediului înconjurător a fost minim, fără să creeze probleme în comunitatea locală”, potrivit unui comunicat de presă al Azmorureş, remis agerpres.ro.

    Informarea mai arată că activităţile au fost reluate treptat, pe măsură ce au fost create condiţii favorabile în ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice. Cu această ocazie au fost testate şi echipamentele de reducere a zgomotului la o serie de instalaţii.

    ”Pornirile de instalaţii au decurs normal, unele dintre echipamente fiind pornite în avans faţă de calendarul stabilit. Cu această ocazie, au fost testate şi echipamentele de reducere a zgomotului, amortizoare de sunet montate în diferite instalaţii, astfel că nu am înregistrat un nivel ridicat de zgomot ambiental în afara platformei. Din punct de vedere financiar, după ce investigaţia internă ne va oferi toate datele, vom solicita transportatorului naţional de energie electrică acoperirea cheltuielilor generate de oprirea/pornirea instalaţiilor. Livrările de îngrăşăminte către distribuitori şi fermieri se realizează la parametri normali, toate produsele noastre sunt disponibile pentru piaţa locală şi cea internaţională”, se mai arată în comunicatul combinatului mureşean.

    Azomureș a anunțat inițial, în momentul în care s-a înregistrat pana de curent, că în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațiile de producere a acidului azotic. Zvonurile că aceasta ar avea un impact negativ asupra mediului au fost, însă, respinse de conducerea combinatului.

    Pana de curent a afectat, în data de 8 ianuarie, consumatorii casnici și industriali din mai multe județe din România. Probleme cu alimentarea electrică au fost sesizate atunci în județele: Satu Mare, Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu.

    CITIȚI ȘI: Căderi de curent în mai multe județe!


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Mesaje de Crăciun 2024: Cele mai frumoase urări și felicitări de Sărbători

    Ultimele știri

    Lovitură pentru fermieri! Guvernul taie toate facilitățile pentru angajații din agricultură! Taxa pe stâlp, reintrodusă! Fermierii – impozit de 1,5% pentru solarii, sistemele de irigat și silozuri Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință