• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Încă un cioban a fost găsit mort în pădure după ce a fost atacat de un urs!

  Roxana Dobre -

  Ursul a mai făcut o victimă după ce o tragedie s-a petrecut ieri, sâmbătă 24 iulie, când trei bărbați au fost atacați la o stână din județul Harghita, la granița cu Suceava iar două dintre cele trei victime nu au supraviețuit rănilor grave. Un alt bărbat de 80 de ani a fost ucis de un urs în zona localității Teleac din județul Mureș, a anunțat directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs.

  Din primele informații este vorba despre un cioban care a fost dat dispărut după ce fiul său nu l-a mai găsit la stână și a făcut apel la autorități. Kovacs a spus că bărbatul a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune.

  Acest cioban a fost ucis după ora 20.00, după cum a confirmat primarul comunei Gornești, Kolcsár Gyula „Nu putem zice că era noapte, era după ora 20. Băiatul său a plecat de la stână pe la ora 20 și când s-a întors nu l-a mai găsit. Cred că pe la ora 2 și ce ceva, cei de la ISU l-au găsit la o distanță de 300 de m. Stâna era în Mura, dânșii sunt o familie din Teleac”, a declarat primarul.

  Incidentul a fost confirmat și de Poliție

  Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș a remis un comunicat de presă în care este prezentat incidentul de sâmbătă seara.

  „La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Mureș au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl sau, de 80 de ani, din Gornești, lipsește de la stână. De îndată, s-a constituit o echipă de cercetare formată din 11 polițiști (dintre care un criminalist cu un câine de urmă), 4 jandarmi, 4 reprezentanți de la Salvamont Mureș, 1 polițist local, și un paznic de vânătoare, care s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea de activități de căutare”, se arată în comunicatul de presă.

  Potrivit sursei citate, corpul bărbatului a fost identificat în apropierea stânei, la aproximativ 300 de metri, într-o zonă de tufișuri. Pe corpul acestuia au fost observate mai multe leziuni făcute de fiarele sălbatice.

  „În urma activităților, la o distanță de 300 de metri, a fost identificat bărbatul în cauză, care prezenta multiple leziuni traumatice, la nivelul întregului corp, posibil a fi provocate de animale sălbatice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul”.

  Reamintim că în urma atacului de sâmbătă ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat că se va aplica noua legislație privind eliminarea în regim de urgență a urșilor agresivi.

  ”Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei. Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei. Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor. Trebuie să fim raționali și să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor”, a transmis ministrul Mediului prin intermediul paginii sale de Facebook.

  Pe larg despre acest subiect aici: Al doilea cioban atacat de urs – găsit mort în pădure. Ministrul Mediului: Ursul va fi eliminat!


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ziua Porumbului 2021 la Vezendiu, un eveniment-cheie pentru nord-vestul României, unde jumătate din suprafețe sunt cultivate cu porumb Legislație nouă pentru exploatarea terenurilor. Anunțul făcut de europarlamentarul Dan Motreanu! Subvenții APIA 2021. Plata unică pe suprafață, SAPS – 95,4751 euro pe hectar!

  Ultimele știri

  Chiar nu vă pasă de fermieri?! Semnal de alarmă tras la Bruxelles despre situația producătorilor de hrană! Imagini de coșmar la o stână: Lupii au ucis în plină zi 65 de mioare aflate pe pășune! Ce se întâmplă cu evenimentele agricole de toamnă și iarnă? Decizia CNSU pentru desfășurarea manifestărilor!