• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Medici veterinari, apel către Președintele Iohannis și Premierul Cîțu: Opriți abuzurile de la ANSVSA!

    agrointeligenta.ro -

    Vă solicităm să încetați acțiunile abuzive și distructive îndreptate împotriva intereselor ANSVSA și a intereselor membrilor de sindicat și nu numai! Apelul este adresat președintelui ANSVSA, Robert Chioveanu de către Federația Sindicală a Veterinarilor din România, care a transmis o notă de protest.

    Acțiunea Federației a fost transmisă șefului ANSVSA miercuri, pe 13 ianuarie, iar vineri, pe 15 ianuarie, a fost transmisă o scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, și Premierului României, Florin Cîțu. Ambele documente au număr de înregistrare, semn că ele au fost transmise în mod oficiale către instituțiile statului.

    În scrisoarea deschisă semnată de mai mulți cunoscuți specialiști și oficiali din sectorul sanitar-veterinar, se aduc acuzații grave actualului șef al ANSVSA. Astfel, Robert Chioveanu este acuzat de ”acțiuni represive” și ”executări” prin detașare, instituție ce ar fi folosită ”cu denaturarea scopului pentru care a fost legiferată”. ”Sub diverse amenințări pe care dl. Chioveanu le invocă, atât personalul de execuție cât și cel de conducere, care au refuzat/refuză să părăsească funcția ocupată prin concurs, au fost/sunt detașați și în cadrul direcțiilor județene subordonate și respectiv ANSVSA”, se arată în scrisoarea deschisă adresată președintelui țării și premierului.

    Detașările presupun costuri uriașe pentru bugetul de stat întrucât presupun ”cheltuieli foarte mari pentru cazare, diună, transport etc. cheluieli care se fac din bugetul statului și care nu au nicio justificare din punct de vedere tehnic”. ”Detașările sau mutările temporare nu țin cont de competențele personalului”, se mai arată în document.

    Scrisoarea deschisă menționează și o serie de abuzuri pe care le-ar fi săvârșit actualul președinte al ANSVSA, inclusiv nerespectarea unor decizii judecătorești. Mai mult, Chioveanu ar intenționa să desființeze DSVSA București, dar și Institutul pentu Controlul Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar.

    Pentru a citi scrisoarea INTEGRAL, click pe: https://agrointel.ro/wp-content/uploads/2021/01/Scrisoare-deschisa-Administratia-Prezidentiala_Agrointeligenta.pdf

    Nota de protest 

    Către,
    AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA
    ALIMENTELOR

    Domnului Președinte – Secretar de stat
    Robert Viorel Chioveanu

    Prin prezenta Federația Sindicală a Veterinarilor din România – F.S.V.R. VĂ SOLICITĂ ÎN MOD IMPERATIV SĂ ÎNCETAȚI ACȚIUNILE ABUZIVE ȘI DISTRUCTIVE îndreptate împotriva intereselor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – instituție publică de referința în România, precum și a intereselor membrilor de sindicat și nu numai, personal din structura centrală sau a structurilor subordonate ANSVSA, acțiuni care au dus la scăderea capacității administrative a instituției, acțiuni care și-au produs deja efecte și vor continua să producă efecte cu impact grav în viitor, prin următoarele acțiuni promovate/girate de dvs. în calitate de conducător – Președinte – Secretar de stat al serviciilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din România, în principal prin:

    I. – Practicarea unui dialog social inconsecvent, neserios și mai ales nesincer, în relație cu sindicatele concretizat în ultimă instanță prin blocarea, în extremis, a semnării/avizării, de către Dvs., a Contractul Colectiv de Muncă la nivel de Grup de unități ale ANSVSA, deși acesta a fost anterior negociat și semnat de reprezentanții instituției, reprezentanți desemnați chiar de Dvs.

    II. – Șicanarea și intimidarea unui număr extrem de mare de angajați din structura centrală sau a structurilor subordonate ANSVSA prin:

    mutări abuzive (cca 100 de 1 an de când ați preluat funcția) dintr-o structura în alta sau dintr-o instituție în alta, fără o justificare logica și mai ales fără asigurarea specificului/specializării activității desfășurate de persoanele în cauză;

    formularea de plângeri tendențioase fără o minimă justificare sau verificare prealabilă, în unele cazuri cu scopul de a îndepărta anumite persoane din anumite funcții sau pentru a le pune în imposibilitatea de a-și îndeplini corespunzător atribuțiile de serviciu.

    III. – Promovarea/postarea de către dvs., în transparență decizională, a unui proiect de OUG care nu a fost discutat si/sau asumat la nivelul structurilor ANSVSA, cu încălcarea Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a OUG nr. 57/2019 – codul administrativ cu modificările și completările ulterioare și fără avizul Colegiului Medicilor Veterinari din România – cu încălcarea Legii nr. 160/1998, respectiv cu încălcarea principiilor dialogului social.

    De remarcat faptul că proiectul, în forma pusă pe site-ul instituției în data de 24.12.2020 este menit să aducă imense prejudicii instituției în cazul concretizării și se remarcă prin anumite prevederi ilogice și discreționar abuzive, care nu au fost nici măcar susținute de specialiștii selectați de dvs.

    Președinte FSVR,
    Dr. Romeo MANEA

    IMPORTANT: Agrointeligența – AGROINTEL.RO va solicita mâine dimineață, la prima oră, un punct de vedere al conducerii ANSVSA cu privire la nota de protest transmisă de Federația Sindicală a Veterinarilor din România. Răspunsul ANSVSA va fi publicat integral.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd