• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Politică anti-mită, implementată la APIA!

    Angelica Lefter -

    Politică anti-mită la APIA! Un document publicat pe pagina agenției de plăți arată că la nivelul instituției este în vigoare o politică de combatere a faptelor de luare de mită și corupție. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură arată un angajament de toleranță zero fafă de aceste fapte și ”se asigură că fìecare încălcare raportată, detectată sau suspectată a prevederilor anti-mită şi anti-corupție va fi evaluată și investigată”.

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) își ia angajamentul pentru toleranță zero față de actele de mită și corupție. Mai mult, managementul instituției îi încurajează pe lucrători să raporteze suspiciunile și să se angajeze în combaterea tentativelor de corupție, potrivit unui comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Principiile enunțate în prezenta politică reprezintă baza angajamentului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în ceea ce privește etica și integritatea. Prin această politică, managerul solicită în mod explicit tuturor angajaților să adere la valorile fundamentale de integritate și transparență, să promoveze și să susțină o cultură a conformării cu prevederile legate prin care mita și corupția nu sunt tolerate. Prin angajamentul de toleranță ZERO la acte de mită și corupție, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se asigură că fìecare încălcare raportată, detectată sau suspectată a prevederilor anti-mită şi anti-corupție va fi evaluată și investigată. Astfel, vor fi inițiate acțiuni disciplinare corespunzătoare în paralel cu sancțiunile specifice stabilite prin normele legate aplicabile”, se artă în documentul APIA.

    Agenția de plăți garantează că ”niciun angajat nu va fi sancționat sau supus unor represalii pentru refuzul de a lua parte la un act de mituire, activ sau pasiv, direct sau indirect, sau în cazul de raportare a unor acte de corupție, existente sau tentative”. ”Încurajăm semnalarea unor preocupări de bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, cu toată încrederea şi fără frică de represalii”, mai arată instituția condusă de directorul general Adrian Pintea.

    Obiectivul APIA: Zero incidente de mituire!

    Principiile politicii anti-mită de la APIA sunt susținute de un management al riscurilor și implementarea unui Sistem de Management Anti-Mită, în conformitate cu prevederile standardului internațional ISO 37001. ”Obiectivul strategic care trebuie atins și menținut în mod continuu reprezintă ”Zero Incidente de Mituire”, se arată în informarea APIA.

    Totodată, instituția anunță că se angajează în combaterea activă a tentativelor de corupție, intenționând chiar să devină un model în implementarea bunelor practici anti-corupție. ”Ne angajăm să prevenim și să combatem într-un mod proactiv orice acte sau tentative de corupție. Realizăm acest lucru prin promovarea în rândul tuturor părților interesate, a principiilor de etică și integritate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură intenționează să devină un model de referință, prin implementarea celor mai bune practici și standarde de prevenire și combatere a corupției. Vom depune toate eforturile pentru a promova aceleași principii de etică și integritate în rândul tuturor partenerilor noștri, publici și privați. Ne rezervăm dreptul de a refuza sau de a ne retrage din relații de colaborare dacă există indicii în ceea ce privește acte de corupție sau fraudă. Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se angajează să respecte cerințele legate și de reglementare aplicabile, precum și cele ale Sistemului de Management Anti-Mită și să își îmbunătățească continuu performanțele în acest domeniu. Responsabilul Anti-Mită primeşte autoritatea, independența și instrumentele necesare coordonării și supervizării sistemului de management anti-mită”, mai este explicat în informarea APIA.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!