• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ivermectina, medicamentul de uz veterinar, eficient în tratarea Covid-19? Medicii spun clar că nu!

    Ramona Dascălu -

    Ivermectina, un medicament de uz veterinar, este cumpărat masiv pentru tratarea Covid-19! Ivermectina este un medicament folosit pentru animale și a devenit extrem de căutat în farmaciile veterinare după ce au apărut mai multe voci publice, chiar și un medic, care susțin că Ivermectina ar distruge virusul Covid-19. Medicii veterinari și umani din România avertizează însă că acest medicament este extrem de periculos pentru oameni, având chiar efecte cancerigene.  

    Ce este Ivermectina

    Ivermectina este un medicament care se foloseşte pentru paraziţi, iar în România se găseşte doar în farmaciile veterinare pentru tratarea animalelor. Folosirea pentru tratarea COVID-19 a Ivermectinei este controversa momentului.

    Medicul Ion Alexie din SUA administrează Ivermectina la pacienții Covid

    Vehicularea Ivermectinei ca posibil tratament cu eficiență la bolnavii cu coronavirus a început după ce un medic stabilit în SUA a declarat că administrează cu succes acest medicament. La recomandarea medicului român Ion Alexie, şeful secţiei de boli infecţioase al unui spital din Las Vegas, tratamentul cu Ivermectină ar fi fost administrat cântăreţului Mihai Budeanu (3 Sud Est) care s-a infectat cu SARS-COV-2 şi a fost internat în stare gravă, apoi s-a vindecat.

    Cântărețul de la 3 Sud Est, tratat cu Ivermectină?

    La insistenţele familiei sale, cântăreţul ar fi primit un tratament anti-COVID-19 cu Ivermectină (medicament antiparazitar) şi steroizi, tratament recomandat prin telefon de doctorul Ion Alexie, medic specialist infecţionist în Las Vegas şi prieten cu Mihai Budeanu. „Da, l-am tratat prin telefon. Chiar în ambulanţă i s-a dat Ivermectină. În protocol au existat şi steroizi”, a declarat medicul specialist de boli interne şi boli infecţioase, la Antena 3.

    Mihai Budeanu spune că a primit un tratament anti-COVID-19 recomandat de medicul român Ion Alexie, fără să specifice însă clar că i s-a administrat Ivermectină. „Am avut o perioadă în care era să plec din această lume. Am fost la limită. Respiram din ce în ce mai greu. Într-o zi dificilă, am chemat salvarea, m-a luat, m-a dus la Medgidia. A trebuit să ajung la o secţie de ATI urgent. Oxigenul scăzuse la un nivel undeva de 50%. Doctorii au spus că am scăpat printr-un miracol. Aveam şanse la viaţă undeva la 5%. Doctorul Ion Alexie mi-a furnizat protocolul de tratament folosit în Vegas, acela cu plasmă şi nişte medicamente; tratamentul clasic care se ia în acest caz. Am stat trei săptămâni la ATI, apoi am trecut pe Interne şi am mai stat puţin”, a povestit cântăreţul la Vorbeşte lumea, de la Pro TV.

    Stocurile cu Ivermectină, epuizate rapid în farmaciile veterinare

    Recuperarea lui Mihai Budeanu și declarațiile medicului român din SUA au stârnit un val de reacții în mediul online și au condus la epuizarea cutiilor de Ivermectină din farmaciile veterinare. ”A dispărut Ivermectina de pe piața din România fix când au venit medici din SUA sau Australia să explice că poate fi eficientă în tratarea și prevenirea COVID-19. Ba mai mult, a început campania de denigrare a medicamentului. Văd medici la unison care îi numesc tonți pe cei care au apelat la astfel de tratament și care spun că nu-și vor trata niciodată pacienții cu așa ceva. Suspect! (Așa țipa și OMS în legătură cu măștile, la început de pandemie, și uite acum care e principala măsură peste tot în lume…). Cu toate acestea, medicul Ion Alexie, medic infecționist în Las Vegas, spune că a tratat 50 de pacienți cu ivermectină și niciunul nu a ajuns la ATI, iar cei care aveau nevoie inițial de oxigen s-au refăcut parțial. Care-i interesul în toată această poveste?! De ce atâta ură față de un posibil tratament împotriva acestei nenorocite de boli?!”, a scris pe pagina sa oficială jurnalistul Dragoș Bistriceanu de la România TV.

    Medicii români dezmint informațiile privind efectele Ivermectinei contra coronavirusului

    Medicul veterinar Aurelian Ștefan dezminte toate informațiile din spațiul public care recomandă Ivermectina drept tratament pentru COVID-19.  ”Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID (…). În niciun caz medicii veterinari nu prescriu așa ceva, cred că este vorba de o isterie care arată cât de fragili suntem în față fake news. Nu cred că colegii mei vor ceda în față presiunilor oamenilor care se prezintă în spitale. Este de datoria noastră și un mesaj vechi cum că medicul veterinar salvează atât animalele, dar și omenirea. Noi suntem responsabili atât pentru animăluțe, cât și pentru sănătatea oamenilor”, a declarat medicul veterinar la Digi24.

    Medicii veterinari fac apel la oameni să nu mai cumpere ivermectină

    De aceeași părere este și medicul veterinar Ovidiu Roșu, din Capitală, care îi roagă pe oameni să nu mai epuizeze stocurile Ivermectină din farmaciile veterinare. ”Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!! Medicul veterinar nu are voie să prescrie, să consulte, să sugereze, să orice oamenilor din punct de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei trebuie să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac”.

    Acumularea ivermectinei în organismul uman are efecte cancerigene

    De asemenea, și medicul veterinar clujean Petru Antonio Mureșan susține că Ivermectina nu poate fi folosită de către oameni deorece ar avea chiar efecte cancerigene. ”Despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 nici nu poate fi vorba! Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci nu omoară virușii ( virusurile). În plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de așteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv ( de obicei mai mari de 30 de zile) pentru că s-a constata că deși foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism”, este de părere medicul veterinar.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale