• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Timafeed Boost în nutriția vacilor. Producția de lapte – creștere cu până la 4 litri/zi, fără șroturi!

    agrointeligenta.ro -

    Producție crescută de lapte la rumegătoare, costuri ținute sub control prin eliminarea șroturilor tot mai scumpe, în special a celor de soia! Cercetătorii Roullier, grup reprezentat la noi în țară de Timac Agro România, au venit în sprijinul crescătorilor de vaci cu un produs inovator care sporește producția de lapte, susține sănătatea animalelor și reușește să substituie în furajare șrotul de soia care a ajuns să aibă un preț prohibitiv pentru mulți fermieri români.

    Inovația în nutriția rumegătoarelor se numește Timafeed Boost și reprezintă o tehnologie patentată pe care Timac Agro România, ca și reprezentant local al Grupului Roullier, o lansează în țara noastră. Timafeed Boost ajută la creșterea performanțelor zootehnice, la scăderea dependenței de furaje proteice, precum și la efectul de eliberare a azotului conform cerințelor nutriționale.

    Timac Agro România este compania promotoare la nivel național a soluțiilor inovatoare de nutriție ale Grupului Roullier, fie că sunt destinate sectorului vegetal sau celui animal. Pionieratul Timac Agro pe nutriție vegetală este, de astăzi, replicat și pe nutriția animală prin lansarea produsului inovator – Timafeed Boost.

    Ce este Timafeed Boost

    Timafeed Boost reprezintă asocierea dintre o componentă proteică (azot) și o componentă care acționează pe valorizarea rației (nucleul Boost). Important este însă că nu vorbim despre un produs format doar dintr-un amestec de materii prime, este vorba despre înglobarea acestora într-o nouă structură moleculară, care conferă produsului Timafeed omogenitate.

    Vasta experiență a grupului Roullier pe partea de azot, suplimentată de existența unui laborator de cercetare de ultimă generație la nivelul Centrului Mondial de Inovație al Grupului a permis realizarea acestui produs după o cercetare de peste 4 ani, atât în laboratoarele proprii, cât și în parteneriate cu cel mai mare centru de cercetare din Franța (INRAe), centre de experimentare (Lab To Filed – Dijon, Blanca – Spania) sau cu universități de prestigiu printre care și USAMV Cluj-Napoca.

    Avantajele folosirii produsului Timafeed Boost

    Când vorbim despre Timafeed Boost vorbim despre o abordare a soluțiilor pentru nutriția animală dusă la un nivel superior, care conduce la:

    1. Creșterea performanțelor zootehnice
    Datorită unei mai bune valorizări a rației se obține la vacile de lapte:
    • O productivitate crescută – cantitatea de lapte a crescut, în testări universitare, cu până la 4 l/vacă în plus față de martor;
    • O stare mai bună a corpului;

    2. Scăderea dependenței de furaje proteice
    Vorbind de nutriția animală, principala problematică cu care se confruntă crescătorii de animale din Europa, deci și cei din România, o reprezintă deficitul de proteină.
    Timafeed reduce dependența de furajele proteice, majoritatea dintre acestea fiind din import, și nu în ultimul rând, de fluctuațiile de preț ale acestora, care cunosc la acest început de an 2021, cel mai mare nivel din anul 2014.

    În urma testărilor efectuate în universități și ferme de referință, au fost evidențiate avantajele obținute prin înlocuirea cu Timafeed Boost a unui furaj cu aport proteic mare, corector de azot (șrot de soia, rapiță, floarea soarelui).
    Timafeed înlocuiește cu succes echivalentul până la 1.000 gr de șrot de soia/animal/zi; 1.400 gr rapiță/1.700 gr floarea-soarelui.

    3. Efect de eliberare a azotului conform cerințelor nutriționale
    Timafeed permite eliberarea controlată a azotului, astfel încât acesta să se suprapună cu perioada de eliberare a energiei din furaj, maximizând absorbția la nivelul rumenului.
    Având la bază un nou tip de azot și materii prime avansate tehnologic, cu o valoare nutritivă ridicată, inclusiv probiotice cu rolul de a stimula microorganismele din rumen, Timafeed menține standardele de producție non OMG.

    Performanță îmbunătățită în ferma de vaci

    Prin includerea în rație a produsului Timafeed Boost se asigură stabilitatea pH-ului ruminal, oferind funcționarea optimă a florei ruminale.

    În concluzie, Timafeed Boost este un produs inovator, un produs adaptat noii agriculturi durabile, care îmbunătățește parametrii de producție printr-o digestie mai bună și printr-o eficiență superioară a fermentației proteolitice.

    Grupul Roullier și-a început călătoria acum mai bine de 60 de ani pe partea de nutriție vegetală, fiind astăzi un exponent de seama la nivel internațional în ceea ce înseamnă soluții de nutriție avansate din punct de vedere tehnologic.

    Poate mai puțin cunoscut în România este faptul că, Grup Roullier are o experiență de peste 45 de ani, inclusiv în nutriția animală, aceasta începând în 1975 odată cu construcția primei uzine de fosfați alimentari în Franța. Astăzi, Phosphea, divizia Grupului care comercializează mare parte a soluțiilor de nutriție animală deține, prin fabrici din Franța, Tunisia, Spania sau Serbia, un onorant loc 1 la nivel European și locul 3 la nivel mondial pe partea de fosfați minerali utilizați în nutriția animală.

    Contactați cu încredere specialiștii Timac Agro România (date de contact AICI) întrucât dispun de toate instrumentele necesare pentru a vă sprijini în teren și pentru a vă oferi soluțiile cele mai potrivite în vederea creșterii profitabilitătii fermei dumneavoastră!


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții pe hectar și animale care nu se mai achită prin APIA Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025 – comunicat: Peste 90% fermieri autorizați la plata finală. Banii în conturi! Soluția eficientă pentru combaterea bolilor la cereale și rapiță Premierul Ciolacu: La Ministerul Agriculturii vor rămâne trei secretari de stat