• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Porumbul, cultura-vedetă din 2021: sfaturile specialiștilor Bayer

    Adrian Radu -

    Bayer Crop Science România se adaptează vremurilor în care trăim și relansează în format digital seria de evenimente Bayer Expert Forum. Prima ediție dedicată PORUMBULUI a avut loc online, in direct, în parteneriat cu Agrointeligența-BTVideo. Volumul de informații a fost impresionant, iar fermierii au avut parte de cele mai bune soluții oferite de Bayer.

    2020 a fost un an greu pentru toată lumea, de la fermieri până la companiile din agribusiness. Criza nu a făcut diferențe, dar, pe de altă parte, lecțiile învățate anul trecut au ajutat la definitivarea soluțiilor pentru viitor.

    “A fost un an intens pentru cultivatorii de porumb. Pe de o parte, suprafața cultivate a crescut la peste 2 milioane de hectare, păstrând România în topul celor mai bine clasate țări din Europa. Iar de cealaltă parte, ne-am confruntat cu o secetă severă, care a impactat producția și profitabilitatea pentru mulți fermieri”, a declarat Boualem Saidi, Directorul Diviziei Bayer Crop Science România, Bulgaria și Republica Moldova.

    Fermierii au beneficiat la Bayer Expert Forum Porumb de sfaturile specialiștilor companiei. Mihai Gheorghe, Răzvan Gherghe, Daniel Stanciu, Daniel Grosz și Florin Marian au explicat cât de important este pentru agricultorii din România să analizeze foarte bine toate condițiile din ferme, pentru a lua cele mai bune soluții pentru creșterea productivității culturilor.

    Porumbul va rămâne o cultură strategică pentru România

    “Avem perspective în cultura de porumb să înregistrăm o profitabilitate bună în anul 2021. Desigur, practic, revenim la ceea ce ne-a obișnuit cultura de porumb, care este și rămâne una dintre cele mai profitabile culturi”, a completat Mihai Gheorghe, Director Comercial Bayer România și Republica Moldova.

    “Pentru anul 2021, porumbul rămâne una dintre cele mai profitabile culturi pentru fermieri, datorită potențialului ridicat de producție”, a declarat Răzvan Gherghe, Director de Vânzări regiunea Sud- Bayer.

    “Până așteptăm să vedem cum ne va impacta vremea, trebuie să ne asigurăm că, tot ceea ce ține de noi, este îndeplinit”, a spus în cadrul evenimentului Daniel Grosz, Director de Vânzări regiunea Vest- Bayer.

    Bayer Crop Science România pune la dispoziția fermierilor un portofoliu inovativ de semințe și produse de protecție a culturilor

    “Soluțiile integrate Bayer în sezonul 2021 vor aduce în fermele din România inovație, performanță și profitabilitatea de care discutam. Vorbim de 6 hibrizi noi, lansați în acest sezon, și hibrizi care vor aduce atât performanță de producție, stabilitate și adaptabilitate la condițiile variate de climă și sol. Avem un program de cercetare în spate. Oferim acces la peste 2000 de fermieri în această campanie pentru a cunoaște platforma Climate FieldView”, a afirmat Daniel Stanciu, Manager Portofoliu Porumb Bayer.

    “Pe parcursul unui sezon, al unui an agricol, fiecare dintre fermieri, din partenerii noștri, ia aproximativ 40 de decizii importante în ceea ce privește tehnologia de cultură, partea de sisteme de lucrări ale solului, partea de fertilizare, cum alegem hibrizii de porumb și, până la urmă, ce facem și cum alegem planul de protecție a plantelor”, a precizat Florin Marian, Manager Soluţii Agronomice Integrate – Bayer.

    Tot în cadrul evenimentului dedicat culturii de porumb din România, Gabriel Razi a făcut o analiză a pieței mondiale de cereale și a oferit fermierilor câteva informații utile cu privire la posibila evoluție a prețurilor pentru anul 2021. “Prețurile nu au de ce să fie mici în acest an. Nu mi-aș face calculele pentru o cotație a porumbului într-o fermă în Bărăgan sub 700 de lei pe tonă în această toamnă”, a explicat Gabriel Razi, unul dintre cei mai cunoscuți analiști ai pieței agricole din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Start cereri la APIA pentru ajutorul de 200 de lei/bovină și 70 de lei/ovină

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații