• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA 2021: Avans de 80% din plata pe fermă, banii achitați mai devreme!

  Roxana Dobre -

  Măsură pentru fermieri pentru plata mai devreme a avansului din campania 2021. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat în cadrul unui interviu televizat că anul acesta Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va elibera ”mai repede” adeverințele-punte pentru credite bancare, acordate în baza subvențiilor ce urmează să fie încasate de fermieri. În 2020 adeverințele au fost eliberate începând cu 15 mai astfel că în acest an APIA ar putea decide să dea adeverințele după ce fermierul depune cererea unică așa cum se procedează pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor” care beneficiază de asemenea de această facilitate!

  ”Noi anunțăm fermierii că de la 1 martie pot depune cererile. Și până la 15 mai toți le vor depune prin mijloace electronice. Noi avem posibilitatea să eliberăm mai repede de la APIA acele adeverințe prin care fermierii devin bancabili într-un cuantum de 80% din suma pe care o să o primească începând din 16 octombrie la APIA și vrem să dăm mult mai repede aceste adeverințe. Dar o să găsim și alte forme de garantare, asta am discutat ieri cu liderii coaliției pentru agricultură, exact această modalitate am identificat-o pentru a da și un semnal mediului bancar, că o să fie despăgubiți, pentru a da și un semnal furnizorilor de inputuri pentru că aici și despre acest lucru este vorba despre relația dintre fermieri și furnizorii de inputuri”, a declarat ministrul agriculturii la emisiunea România 9 de la TVR 1.

  În 2020, adeverințele-punte au fost eliberate din 15 mai

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a eliberat și în Campania 2020 adeverințe fermierilor care intenţionau să acceseze credite de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA. Fermierii au avur posibilitatea de a solicita Agenției eliberarea adeverințelor prin mijloace electronice (telecomunicații). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA a transmis direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate.

  Adeverințele se eliberează doar după depunerea cererii unice

  Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, Agenția poate elibera o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă. De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii Adeverinței, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

  Valoarea creditului va fi de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutor COVID bovine 2021: condiții, documente, sume și plăți APIA – activitate în week-end pentru subvențiile fermierilor APIA: Cuantumul subvenției la motorină pe 2021

  Ultimele știri

  Fuziunea dintre Premium Porc și DanBred – anulată din cauza problemelor create de PPA Vicepremierul Dan Barna: Investițiile în irigații au fost scoase din PNRR! Transmisie LIVE: PORUMBUL 2021 LA START!